El Centre Sanitari del Solsonès va diagnosticar 37 casos nous de coronavirus de dilluns a divendres de la setmana passada, una xifra que confirma l'augment de contagis més significatiu des de l'inici de la pandèmia a la comarca. Pel que fa a la taxa de propagació, el Solsonès se situa en el cinquè lloc de Catalunya amb el valor més elevat, amb una ràtio de 2,24. Quant al risc de rebrot, la capital comarcal manté un índex molt alt de 967,78 punts.

A més d'estar relacionats amb aquests indicadors, el Centre Sanitari apunta que l'increment de casos detectats també és degut al nombre de PCR que s'estan realitzant des de l'ens de salut comarcal. El nombre de proves PCR realitzades durant aquests dies ha estat de 377.

El doctor Juan Campus, director mèdic del centre de salut solsoní, destaca l'esforç que s'està fent amb la realització de gairebé 400 tests en una setmana i en el seguiment dels positius detectats per tal d'evitar una major propagació de la covid-19. Tot i això, Campus reconeix que «el virus està descontrolat i la seva capacitat de propagació no sembla que afluixi».

Pel que fa a la situació sanitària dels centres educatius, actualment hi ha set grups confinats. L'institut Francesc Ribalta ha desconfinat 4 grups però en resten 3, la mateixa xifra que a l'escola El Vinyet. Des d'ahir, però, s'hi ha sumat un grup de l'escola Arrels I del qual encara no es tenen els resultats de les proves PCR, segons han confirmat a aquest diari fonts del mateix centre educatiu.