El rànquing de risc de rebrot de l'epidèmia acumula comarques de l'àmbit de cobertura del diari en les primeres posicions. Segons les darreres dades fetes públiques pel departament de Salut de la Generalitat, el Berguedà, la Cerdanya i el Solsonès ocupen la tercera, quarta i cinquena posició.

Els problemes no acaben aquí perquè el Solsonès i la Cerdanya, a més, són la segona i la tercera comarca catalana en velocitat de reproducció. Es dóna la circumstància que a la Cerdanya, la seva capital, Puigcerdà, presenta índexs inferiors als del conjunt de la comarca.

Així si a la Cerdanya l'index de rebrot i la velocitat de reproducció són, 1025 -el quart més elevat de les comarques catalanes- i 1,52 -la tercera-, a Puigcerdà són 983 i 1,28.

Al Solsonès el risc de rebrot és pràcticament de mil (999) -cinquena comarca catalana- i la velocitat de reproducció 1,55 de velocitat -la segona més alta-.

El Berguedà torna a jugar un paper destacat amb les dades com a tercera comarca amb el risc de rebrot més elevat de Catalunya. Al Berguedà baixa el risc de rebrot, 1.210, però continua elevadíssim i repunta la velocitat de transmissió fins a 1,07. Al llarg de dues setmanes s'ha produït un important descens dels indicadors, però la comarca continua a l'entorn de mil dos-cents punts de risc de rebrot que duplica la mitjana catalana.

Millor panorama hi ha al Bages que continua baixant pel que fa al risc de rebrot, 604, i es manté per sota de la mitjana catalana, que recordem que és de 633, però la velocitat de propagació, 1,06, continua per sobre dels 0,90 que és la mitjana catalana.

Dintre del Bages, Manresa continua a la baixa amb risc de rebrot (744) i velocitat (1,10) però per sobre de la mitjana en tots dos índexs.

Les bones notícies les posen el Moianès i l'Anoia. El Moianès, amb 491, és la tretzena comarca amb un índex de rebrot més baix i encara ho té millor l'Anoia, amb 338, que és la quarta comarca catalana amb menor risc.

Si s'observa la velocitat de transmissió, el Moianès és la tercera millor posicionada i l'Anoia la sisena.

L'Alt Urgell continua pujant amb tots dos índexs per sobre de la mitjana catalana: risc de rebrot 843 i velocitat de propagació 1,39.