La parròquia de la Seu de Manresa ha decidit mantenir l'espai d'ofrena dels ciris a Santa Llúcia, aquest diumenge 13 de desembre, de 9 del matí a 2 del migdia i de 4 a 7 de la tarda, en una de les galeries del claustre, però els accessos estaran totalment controlats.

Davant del Punt d'Acolliment s'hi situarà una taula on es podran comprar les espelmes i fer cua, mantenint les distàncies establertes, per accedir al claustre. Només es podrà entrar al claustre, que és a l'aire lliure, individualment o amb membres de la mateixa unitat familiar. Un cop feta l'ofrena, se sortirà seguint el traçat de sortida i podrà entrar la següent persona.

Les portes d'accés a l'interior del temple només s'obriran durant les hores de missa (a les 11.00 h i a les 19.00 h) però no s'hi podrà entrar des del claustre, que només estarà dedicat a l'oferiment d'ofrenes.

Diverses persones de la parròquia vetllaran per la correcta implementació d'aquesta dinàmica amb l'objectiu de seguir els paràmetres establerts per la contenció de l'expansió del coronavirus.

El dia de Santa Llúcia, patrona dels cecs i dels mals de vista, tradicionalment és considerat l'inici de les festes nadalenques i a Manresa coincidirà amb el mercat de Nadal, que enguany serà al Parc de la Seu.

Els anys precedents

L'any passat bona part de l'encesa es va traslladar del claustre a l'interior de la basílica perquè feia molt vent i tombava els ciris. D'altra banda, recordem que el 2012 una ofrena dels ciris mal gestionada -es van deixar encesos a la nit i van generar un incendi- va ocasionar danys a una part del claustre i la pràctica destrucció del sepulcre del Canonge Mulet, que es va haver de restaurar.