La XAFEP Manresa, organitza la 4a edició (online) de la jornada Parlem de les Escoles Públiques de Manresa, pensant en la preinscripció escolar. Tindrà lloc el dissabte 6 de febrer, de 10 del matí a 1 del migdia amb la "Segregació escolar i l'equitat educativa a Manresa" com a protagonistes de la xerrada principal.

Es tracta d'una activitat oberta a tothom amb inscripció prèvia fins al mateix moment de la jornada a través d'aquest enllaç. Es rebrà l'accés un cop realitzada la inscripció.

A 1/4 de 10 del matí es faran les inscripcions i rebuda. A 3/4 de 10, l'obertura institucional a càrrec d'Albert Ramírez Sunyer, inspector en cap a la Catalunya Central. A les 9.55 es farà l'obertura de la jornada a càrrec de XAFEP Manresa i, a les 10, la xerrada sobre "Segregació escolar i l'equitat educativa a Manresa" a càrrec de Jordi Collet Sabé. Collet va estudiar educació social i sociologia i, des de 2010, és professor titular de sociologia de l'educació a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Ha fet recerca sobre els processos de socialització familiar, les relacions entre escoles i famílies, el treball en xarxa, treball comunitari, polítiques educatives i el rol de les religions en la socialització d'infants i joves. Ha estat Investigador Visitant al Institute of Education (University College London) i ha publicat una quarantena d'articles científics i editat o coeditat vuit llibres, és autor de "Cómo y para qué educan las familias hoy" (2013).

A les 10.40 s'obrirà un torn de paraula; a 1/4 de 12 del migdia es projectarà el vídeo-presentació de les 13 AFA/AMPA de les escoles públiques de la ciutat. A 2/4 de 12 hi haurà una taula rodona i espai informal de trobada entre famílies per resoldre dubtes, i a la 1 s'acabarà la jornada.