La plataforma manresana en defensa de les pensions públiques i els drets de la gent gran ha reiterat la seva oposició a l'afectació que tindrà el jardí de la residència de la Font dels Capellans «a proposta municipal beneïda per la Generalitat».

Aquest «rotund rebuig» ja l'han comunicat a l'alcalde Marc Aloy, a la regidora d'Acció i Inclusió Social, Mariona Homs, i a la regidora de Gent Gran, Rosa Ortega.

Es refermen que amb el projecte proposat es «perjudica greument» el benestar de les persones estadants a la residència i als usuaris del centre de dia i del casal de la gent gran.

Afirmen que l'aportació dels nous terrenys per equilibrar la superfície perduda de zona verda del jardí de la residència «no compensa en absolut».

Expliquen que a la part posterior de la residència que fa xamfrà amb el carrer Concepció Piniella, els 150 m2 que es comptabilitzen no són aprofitables per a les persones residents, ja que per accedir a l'elevat nivell superior cal fer-ho mitjançant una escala.

Pel que fa a la part posterior que fa xamfrà amb el nou vial projectat, l'aprofitament dels 403 m2 per gaudi dels residents també és qüestionable degut al desnivell existent.

«En definitiva, no és equiparable la qualitat de la zona verda perduda amb la nova superfície proposada», manifesten.

Asseguren que a les preguntes formulades per la Plataforma referents a les condicions de l'adquisició del solar de 403 m2, l'alcalde Marc Aloy «no va respondre al·legant motius de protecció de dades. Es va limitar a dir que es farà per la via de cessió anticipada». Afirmen que «la proposta d'invertir 100.000 euros per a l'adequació del nou espai entenem que és una mesura coactiva per aturar l'oposició al projecte».

La Plataforma demana a la Generalitat i a l'Ajuntament que si disposen d'aquets diners els inverteixin a millorar l'actual zona enjardinada. I recorden que fa tres anys que el casal està demanant a la Generalitat que repari uns problemes que tenen en el sistema de reg del jardí i també en una connexió d'aigua a les pistes de petanca, i fins a dia d'avui encara no han aconseguit solucionar-ho . Així que «per al que li convé, l'Administració sí disposa de diners».

Nova intervenció al ple

Creuen que mantenint l'espai del recinte de la residència tal com està actualment, l'Administració s'estalviaria el malbaratament de diner públic amb l'adquisició del terreny que no és de la seva propietat i amb la nova urbanització motivada pel vial projectat «totalment innecessari».

Insisteix que tècnicament és possible variar el traçat proposat amb altres alternatives que eviten l'afectació a l'envejable espai verd actual. I políticament també és possible ja que «l'Ajuntament quan li ha convingut ha fet les modificacions del Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) que ha volgut».

La Plataforma, conjuntament amb el casal de la gent gran de la Font dels Capellans, assegura que estan fent gestions per traslladar aquest problema urbanístic al proper ple municipal de l'Ajuntament de Manresa.