Entre ahir i el 18 de febrer, l'Oficina Jove del Bages duu a terme diverses accions adreçades a la població adolescent amb l'objectiu de reduir el consum d'alcohol i les begudes energètiques i minimitzar-ne els riscos associats. Ho fa mitjançant la campanya «Veus el que beus?», una iniciativa pròpia que impulsa a través dels Punts al Pati i el Punt al Campus i de les xarxes socials de Manresa Jove.

La intervenció consisteix en un joc de preguntes tipus test sobre l'alcohol i les begudes energètiques que es dinamitza adaptant i versionant el conegut joc del Trivial. A través de preguntes, dona a conèixer la realitat de les begudes energètiques: Què són i quins components tenen, quins són els riscos del seu consum i per què no és recomanable combinar-les amb les begudes alcohòliques. A més, es pretén convidar a la reflexió i fomentar l'esperit crític envers el consum des d'una perspectiva de reducció de riscos.

L'activitat es porta a terme en deu centres de secundària durant l'estona d'esbarjo. Concretament a La Salle, INS Manresa Sis, INS Lacetània, INS Lluís de Peguera, Oms i de Prat, La Joviat, INS Guillem Catà, FEDAC, INS Pius Font i Quer i Cal Gravat.

Per altra banda, la intervenció a les universitats es farà el dimarts 16 i dimecres 17 en els següents horaris: A la UManresa-FUB, de10.30 a11.30 h, i a la UPC Manresa d'11.45 a12.45 h.

A través del perfil d'Instagram del Programa de Joventut de l'Ajuntament de Manresa s'aniran publicant les preguntes i informacions a través de les històries de la mateixa aplicació.

Exposició «Dona la volta a l'alcohol», del 12 al 24 de febrer

Des del Programa de Joventut i la regidoria de Ciutat Saludable de l'Ajuntament de Manresa s'ha organitzat l'exposició «Dona la volta a l'alcohol», que es podrà visitar a l'Oficina Jove del Bages (c. Sant Blai, 14) del 12 al 24 de febrer de 2021.

Aquesta exposició, facilitada per la Diputacióde Barcelona, té l'objectiu d'informar les persones joves de les conseqüències que genera sobre la salut el consum d'alcohol durant l'adolescència i reforçar la posició de no consumir alcohol i mantenir-la davant la pressió de grup, tant com retardar l'edat d'inici en el consum i reduir-ne els riscos associats.

La podran visitar els grups-classe (bombolla) de tercer i quart d'ESO dels diversos centres de secundària de la ciutat en forma d'activitat dinamitzada i també lliurement, les persones joves, els professionals que treballen amb joves i les famílies que ho vulguin en horari de16 a19 h.

  • Per consultar el contingut de l'exposició cal adreçar-se al següent web.
  • Per sol·licitar més informació cal adreçar-se a l'Oficina Jove del Bages o trucar al 93 877136 o al 676664142.
  • Per a fer consultes relacionades amb el consum d'alcohol es pot contactar de forma confidencial i gratuïta amb l'Assessoria de Salut de l'Oficina Jove del Bages a través del Whatsapp 670228158 o per correu electrònic.