La manifestació del Primer de Maig a Manresa ha acabat aquest matí amb l'ocupació d'un bloc d'habitatges del carrer Bambylor, al barri de la plaça Catalunya, per part de la PAHC. L'acció s'ha dut a terme després d'una marxa convocada per Acció Sindical del Bages que ha concentrat diversos col·lectius de l'esquerra anticapitalista i alternativa del Bages i ha aconseguit aplegar unes tres-centes persones, en els moments més àlgids, malgrat la pluja.

La riuada de manifestants ha desembocat a l'edifici del carrer Bambylor, propietat de l'empresa immobiliària Cerberus. "Es tracta d'un fons voltor que especula amb habitatge i armament", han assegurat membres de la PAHC. A l'entorn de l'edifici, s'han concentrat més d'un centenar de persones per donar suport a l'ocupació. "No s'entén, gent sense casa i casa sense gent" o "avui venim a lluitar per un lloguer social" han estat alguns dels reclams que més s'han fet sentir mentre alguns dels membres de la PAHC forçaven la porta de l'entrada per ocupar el bloc que té un total de set pisos. Un cop a dins, han comprovat l'estat de l'edifici i, finalment, han desplegat una pancarta des d'un dels balcons amb un missatge clar i rotund: "No tenim forces per rendir-nos".

"A la classe treballadora li costa cada vegada més accedir a l'habitatge. Avui, 1 de maig, és la data idònia per alliberar pisos per a la gent de la nostra classe", ha afirmat un dels portaveus de la PAHC, Bernat Sorinas. De moment, està previst que s'hi allotgi una família amb quatre infants i, més endavant, s'hi puguin establir sis famílies més. D'aquesta forma, la Plataforma ja té vuit blocs ocupats a la ciutat. De fet, l'acció ha tingut lloc pocs dies després que l'Audiència Provincial ordenés el desnonament del bloc 7 que la PAHC va ocupar al carrer Bilbao.

La manifestació, que s'ha celebrat abans de l'acció de la PAHC, s'ha desenvolupat sense incidents, en un ambient reivindicatiu. La pluja de primera hora del matí pronosticava una protesta poc concorreguda, però el mal temps no ha aconseguit dissoldre la convocatòria. Sota els paraigües, els participants han cridat consignes contra el capitalisme, la policia, la precarietat laboral i la política d'habitatge. La pancarta que encapçalava manifestació ha posat de relleu les principals reivindicacions de la jornada sota el lema: "Pa, sostre, papers i treball".

La protesta, que ha arrencat a les 11 del matí a la Ben Plantada, ha passat pel Passeig de Pere III, el carrer Saclosa, la plaça Catalunya i, finalment, el carrer Bambylor. Al llarg d'aquest recorregut, els participants han enganxat adhesius amb missatges reivindicatius als aparadors d'algunes franquícies i d'alguns bancs i s'han llegit manifestos. Les diferents lectures han posat l'accent en les desigualtats agreujades a causa de la pandèmia. "Feminització de la pobresa, ERTEs que no s'arriben a cobrar, bancs d'aliments desbordats, persones sense sostre, jovent que pateix la precarietat... Davant d'aquesta situació, hem de sortir al carrer més forts que mai", ha manifestat una de les membres de la comissió de l'1 de maig Bages-Moianès, Begoña Domínguez.