El jovent manresà ha convertit la plaça Major en un espai de moda on surt amb els amics els divendres i els dissabtes a la nit mentre els locals d’oci nocturn romanen tancats, tal com aquest dilluns expliquem en un extens reportatge. Par de culpa la tenen la família Ferrer, que porta 24 anys al capdavant del bar Toni’s. Josep Ferrer, que hi treballa des dels 15 anys, ha vist evolucionar l’ambient de la plaça Major.

La plaça Major està de moda?

La meva percepció és que sí. Però com que treballo a la plaça Major no sé com estan els altres emplaçaments de Manresa on hi ha bars. Em diuen que també estan a rebentar. Però és cert que actualment hi ha tres bars a la plaça i tots treballem molt, i a més tots tenim una zona de terrasses amb moltes cadires i hi ve molta gent.

S’hi veu més gent jove.

Però a Toni’s sempre hi ha hagut aquest ambient, de gent molt jove. També és cert que hi ha hagut una evolució. A mitjan anys 90 hi havia molta gent al Barri Antic ,i el bar Río, a la Baixada dels Drets, era el catalitzador. Allò va anar a la baixa i durant uns anys no hi anava tanta gent. Ara la tendència ha canviat, molta gent va a la plaça Major, han obert nous bars i hi ha la perspectiva que s’hi estableixin nous negocis.

Amb l’obertura de les discoteques deixarà d’anar-hi tanta gent?

Els clients habitualment hi han anat a fer la primera cervesa. Crec que els més joves, que fa poc que surten, aniran a les discoteques, però als més grans ara els costarà.