Membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca del Bages (PAHC) han ocupat aquest dilluns l'oficina que CaixaBank té a la plaça de Crist Rei de Manresa quan mancaven pocs minuts per a 3/4 d'11 del matí. L'acció, que pretenia aconseguir un lloguer social per a un dels seus membres, Faisal, ha acabat amb la intervenció dels Mossos d'Esquadra, que hi ha enviat tres furgonetes de l'Àrea de Brigada Mòbil, més coneguda en l'argot com la Brimo, que han desallotjat membres de la plataforma que s'havien fet forts a l'oficina bancària.

A 2/4 de 3 de la tarda, els membres de la plataforma antidesnonaments han barrat el trànsit al carrer d'Àngel Guimerà de pujada des del Passeig de Pere III, i a 3/4 de de 3 s'ha acabat el desallotjament de l'oficina bancària per part dels Mossos. Segons ha informat la PAHC, "el director de Caixabanc diu que la sol·licitud de lloguer social continuarà en estudi i en un parell de setmanes aproximadament diran alguna cosa".

Ja el març passat, una vintena de membres de la PAHC Bages es van fer forts a la mateixa oficina, aleshores de Bankia, per reclamar el lloguer social per al mateix membre de la plataforma que ara. Finalment, no ho van aconseguir. Segons van explicar fonts de la PAHC aleshores, el banc va dir que estudiaria el seu cas i que volia un informe de serveis socials que digués que aquesta persona és vulnerable. Aleshores la PAHC ja no va descartar repetir l'acció com així ha estat.

A mig matí, els activistes han entrat a l'entitat bancària i han enganxat adhesius reivindicatius als vidres i han fet una piulada explicant a la xarxa social Twitter que el seu objectiu era aconseguir un lloguer social per a un dels seus membres, Faisal. Tres furgonetes de la Brimo i diversos cotxes patrulla dels Mossos s'han desplaçat fins a l'indret i els agents s'han posat a custodiar l'accés a l'entitat bancària.

Cap a les 3 de la tarda, la policia catalana ha procedit a desallotjar l'oficina de CaixaBank, amb violència, segons ha denunciat la PAHC, que denunciat que ha causat lesions a tres dels seus membres.

En el comunicat que ha difós la PAHC ha explicat que "avui som a CaixaBank per reclamar una solució al cas del Faisal, un company que lluita amb nosaltres pel dret a l’habitatge de totes les veïnes de Manresa! L’any 2006 el Faisal va comprar-se un pis, fent una hipoteca amb el que en el seu moment era Bankia. igual que milers de famílies que van accedir a un habitatge per la via del deute. El 2011, de nou, com tantes persones a l’estat espanyol, el Faisal va haver de deixar de pagar la seva hipoteca, arribant a un acord amb Bankia que va condonar el deute del Faisal a canvi del pis, i que va fer un lloguer al mateix pis fins al 2016. Un cop finalitzat aquest contracte però, el banc va procedir a demandar al nostre company sense establir-hi cap mena de diàleg per tal de fer-lo fora del pis. Des d’aquell dia que el Faisal intenta negociar tant amb Bankia com actualment amb Caixabank tot mostrant la voluntat de quedar-se a casa seva, amb un lloguer social que li permeti tenir un sostre i poder tenir les seves necessitats materials cobertes". Hi han afegit que "avui som aquí per exigir una resposta a CaixaBank, volem un lloguer social per al nostre company, volem el que és just! Avui som a CaixaBank, hereva de la banca de Rodrigo Rato, de les targetes Black, la banca acusada de corrupció i d’estafa a milers de famílies treballadores, per deixar clar que nosaltres serem lluitant amb les companyes que lluiten amb nosaltres fins a aconseguir una victòria".