Segueix-nos a les xarxes socials:

Prop de 700 persones ha jugat aquest el cap de setmana al joc del Kapla al Museu de la Tècnica

El 90% de les entrades es van esgotar a l'avançada · El 50% de la recaptació s'ha destinat a la campanya de mecenatge de la Fundació Althaia

Prop de 700 persones ha jugat aquest el cap de setmana al joc del Kapla al Museu de la TècnicaOscar Bayona

Torres de quatre metres, cases, ponts, una serp col·laborativa, cúpules, circuits, concursos i reptes... 25.000 peces del joc Kapla han omplert el Museu de la Tècnica aquest cap de setmana 6 i 7 de novembre en una trobada on petits i grans han potenciat la imaginació desafiant les normes de la gravetat.

La 3a edició de l’activitat del Kapla al Museu, que organitzen conjuntament el CAE i el Parc de la Séquia, ha aplegat 677 persones entre famílies, amics, Esplais i Agrupaments de Manresa i de la comarca, a banda de l’equip de voluntaris. El 90% de les entrades es van posar a la venda de forma anticipada es van esgotar, el que va facilitar l’accés i el control de les mesures sanitàries. Enguany l’entrada valia 1euro (gratuïta per als col·laboradors) i el 50% ha anat en benefici de la campanya de Mecenatge de la Fundació Althaia per a la millora de l’atenció a infants i joves. 287,5 euros es destinaran a aquesta causa solidària que ajudarà a milers de pacients de la Catalunya Central.

Una altra de les novetats d’aquesta edició, ha estat l’ampliació de l’horari d’obertura del diumenge a la tarda, que també ha tingut molt bona acollida. L’activitat del Kapla al Museu s’ha repartit en sis espais, cadascun d’ells corresponent a sis possibilitats diferents que ofereix el Kapla. Una zona de joc lliure, per crear construccions pròpies cadascú seguint les seves habilitats i la seva imaginació; la construcció cooperativa de la serp; un espai de joc simbòlic amb el Kapla i d’altres materials i jocs; una zona amb propostes de figures i de reptes a construir; una zona de competicions i un darrer espai de projecció de vídeos de construccions espectaculars fetes amb peces Kapla. Tots els espais han brillat i han tingut molt èxit.

El Kapla al Museu és una activitat organitzada pel CAE i el Parc de la Séquia i compta amb la col·laboració de la Fundació La Xarranca i la Fundació Althaia i amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.

El Kapla és un joc de construcció creat per Tom van der Bruggen a partir d’unes petites peces rectangulars de fusta. Aquestes peces mantenen una proporció entre els seus costats de 1:3:5 i això permet aconseguir unes construccions força estables i sofisticades. El Kapla és un joc apte i interessant tant per grans com per petits. Més enllà de ser un joc entretingut i apassionant, està sent utilitzat en moltes escoles i espais educatius perquè permet treballar moltes habilitats i competències, com ara la creativitat, l’equilibri, la geometria espacial, la concentració, el treball en equip i la cooperació, entre d’altres.

Prem per veure més contingut per a tu