Manresa va viure l’any passat, a causa de la covid, una Festa de la Llum de mínims, la Fira de l’Aixada es va suspendre i la Transèquia es va allargar del 7 al 31 de març per poder-la fer per lliure. Enguany, segons va informar ahir l’Ajuntament, la Festa de la Llum se celebrarà recuperant bona part dels actes més tradicionals i festius, i tornarà la Fira de l’Aixada, el 26 i 27 de febrer, mentre que la Transèquia serà el 6 de març.

La Llum començarà el cap de setmana del 12 i 13 de febrer, amb el Joc de Ciutat de la Llum i la Caminada de la Llum, que l’any passat es va haver de veure per Internet. Es tracta d’una ruta de 25 quilòmetres des del Monestir de Montserrat, on es fa l’encesa, fins a l’església del Carme, on arriba la llum. Entre els actes que es preveu recuperar amb públic hi ha el pregó infantil, que es farà al saló de sessions després que el 2021 es fes on-line. Pel que fa al pregó Institucional, s’ha previst fer al teatre Conservatori, un emplaçament que es va estrenar l’any passat a causa de la pandèmia i que es preveu repetir pel seu major aforament que el saló de sessions, on es feia tradicionalment.

Es renova el muntatge de la Llum

També es recupera el Misteri de la Llum, la Concòrdia i l’Arribada de la Llum i l’Aigua al Monument de la Llum, que el 2020 -just abans de la pandèmia- havia celebrat la 10a edició i que enguany s’ha renovat per donar-li un nou impuls que permeti obrir l’acte a nous públics. Així, es proposa un canvi de planejament, amb una obra nova que es podrà veure entre la plaça Infants i la Muralla, en un ampli espai escènic de cinc nivells.

Quant als actes institucionals i tradicionals del dia 21, retornaran tots al carrer. Es farà la pujada i baixada del pilar de quatre a les escales del Carme, la tronada i la ballada de la imatgeria i la ballada de les danses participatives a la plaça Major, que l’any passat es va fer al Conservatori.

Repetirà la pirotècnia

Com a acte que es repetirà respecte del programa del 2021, que va tenir com a entitat administradora El Galliner, hi ha l’acció 21 21 22-Sortim als balcons!, que farà esclatar pirotècnica des de diversos punts de la ciutat i convida el públic a acompanyar l’acció des dels balcons fent llum amb la llanterna del mòbil. També es faran, un any més, els Jardins de Llum, l’Encesa de la Nova Llum, el lliurament del Premi Séquia i el Concurs de Pintura Ràpida, que en l’edició passada no es va poder fer.