Les mostres de suport al poble ucraïnès no s'aturen a Manresa. Ahir, la capital bagenca va viure una concentració on unes 250 persones van clamar la restauració de la pau a Europa. Ara, les iniciatives solidàries per donar suport al poble ucraïnès s'estenen als balcons d'alguns domicilis de la ciutat.

És el cas d'un bloc de pisos de la carretera Pont de Vilomara, ubicat al barri de la Sagrada Família, on veïns i veïnes de l'edifici han mostrat el seu rebuig a la invasió russa a Ucraïna en penjar als seus balcons la bandera oficial del país europeu i pancartes acompanyades amb un arc de Sant Martí i el missatge "Tot anirà bé".

Els colors d'Ucraïna també s'han lluït als aparadors d'establiments comercials de la ciutat com el de La Sabadellenca (Retalls i Teixits), ubicat al carrer Urgell.

La bandera d'Ucraïna a l'aparador de la Sabadellenca Arxiu particular

Maria Pasichnyk, una ucraïnesa veïna de Manresa que fa més de 10 anys que viu a la capital del Bages, ha explicat a la redacció d'aquest dia que el col·lectiu de famílies ucraïneses de la ciutat es troba molt satisfet amb les múltiples mostres de solidaritat, tant pel que fa a la recollida d'aliments com medicaments que s'estan duent a terme a diferents municipis bagencs.

Iniciatives solidàries

Durant la concentració d'aquest dimarts, l'Ajuntament de Manresa va animar la ciutadania a col·laborar amb iniciatives solidàries per donar suport al poble ucraïnès. En aquest sentit, el Fons Català de Cooperació, recollint l’experiència d’altres crisis humanitàries i seguint la recomanació de les institucions especialitzades en programes d’emergència en situacions de conflicte, informa que la manera més útil i efectiva és fer-ho a les campanyes activades tant pel propi Fons, que ha habilitat els números de compte ES91 0182 6035 4102 0160 8531i ES79 2100 3200 9625 0002 9627, com per Creu Roja.