Segueix-nos a les xarxes socials:

Cada dilluns, concentració contra les guerres a Manresa

Una seixantena de persones es van aplegar a la plaça Fius i Palà

Cada dilluns, concentració contra les guerres a ManresaJordi Preñanosa

"Si els governs no aturen les guerres contra la gent i la terra, la gent aturarem els governs", amb aquest lema unes 60 persones es van concentrar dilluns al vespre de manera silenciosa davant la porta l’Acollida, a la plaça Fius i Palà de Manresa.

Ho van fer per mostrar el rebuig cap a les guerres en general i reivindicar solucions pacífiques als conflictes, així com denunciar l’augment de les inversions en indústria armamentística.

Les concentracions, convocades per un grup de persones i associacions diverses, amb el suport del Consell Municipal de Solidaritat, es duran a terme cada dilluns a les 7 de la tarda i tindran una durada d'uns 20-30 minuts.

Clicant aquí podeu trobar informació i les accions que es van fent arreu de Catalunya.

Durant les accions es reparteix informació dels conflictes.

Una activista comparteix el manifest

"Aturem totes les guerres"

El text del manifest repartit:

Des del mes de novembre de 2022 aquesta campanya s’està duent a terme a diversos municipis i ciutats del territori català, amb concentracions per exigir la fi de totes les guerres i la priorització del treball de pau i de no-violència. I és que durant el 2022 es van comptabilitzar més d’una trentena de conflictes armats actius al món, a més del d'Ucraïna i Rússia, i l'amenaça de guerra nuclear ha ressonat amb força al llarg dels últims mesos.

Com a persones , com famílies, com a membres d’organitzacions socials, polítiques, econòmiques, religioses ..... ens comprometem a:

  • No donar cap suport ni justificació a les guerres
  • A reunir-nos i emplaçar als governs perquè aturin les guerres
  • A posar les bases d’agrupacions civils de defensa territorial no-violenta

És en aquest sentit que convoquem a les concentracions de cada dilluns, a les 7 de la tarda, a la plaça Fius i Palà , al costat de la Porta d’ Acollida.

A més del treball de pau i no-violència, la campanya inclou ara el treball contra l’emergència climàtica, en tant que un tema urgent i ineludible al qual la nostra classe política ha de fer front i en tant que les guerres tenen un cost mediambiental que no ens podem permetre

Prem per veure més contingut per a tu