Els Tirallongues actuen demà a Santpedor després de passar per la Festa Major del Poble Nou de Barcelona

La colla castellera manresana serà a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça de la Font

A Barcelona van recordar una castellera que va morir d'accident de trànsit

Tronc d'un castell a càrrec de la colla castellera Tirallongues

Tronc d'un castell a càrrec de la colla castellera Tirallongues / Arxiu particular

Redacció

La colla castellera dels Tirallongues de Manresa actuarà demà dissabte, dia 16 de setembre, a Santpedor. Ho farà després d'actuar a Barcelona, juntament amb els Castellers de Barcelona, amb motiu de la Festa Major del Poble Nou de la ciutat comtal. L'actuació a Santpedor serà a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça de la Font.

L'actuació a Barcelona va incloure a l'inici dos pilars de 4 conjunts de dol per part de les dues colles en homenatge a Roser Herreros, més coneguda com a “Herre”, antiga cap de colla i puntal fonamental de la colla castellera dels Capgrossos de Mataró, que va morir el passat dia 8 de setembre als 37 anys a conseqüència d’un accident de trànsit a l’AP7.

Tot seguit, les colles van iniciar la diada. Els manresans van descarregar un 3 de 6 amb agulla a primera ronda de castells, un 4 de 6 a segona ronda i un 3 de 6 a tercera. Van finalitzar la seva participació amb un pilar de 4 de comiat.

Per part de la colla local dels Castellers de Barcelona, van exhibir un 2 de 7 a primera ronda, van fer dos intents desmuntats d’un 4 de 8, i van descarregar un 7 de 7 a última ronda de castells. Es van acomiadar de la seva diada amb cinc pilars de 4.

Els pilars de 4 de dol en l'actuació a Barcelona de dilluns

Els pilars de 4 de dol en l'actuació a Barcelona de dilluns / Arxiu particular