ERC, PSC i Impulsem Manresa aproven l'augment de 2,1 milions de tributs només amb els seus vots

Fem és l'únic grup municipal que vota en contra i Junts, Front Nacional i Vox s'abstenen

El govern de Manresa vota a favor dels nous impostos i taxes

El govern de Manresa vota a favor dels nous impostos i taxes / Francesc Galindo

Redacció

L'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa format per ERC, PSC i Impulsem ha aprovat aquest dijous l'augment impositiu de 2,1 milions d'euros per a l'any que ve fent valer la majoria absoluta que sumen les tres forces polítiques coaligades. Fem Manresa ha sigut l'únic grup municipal que ha votat en contra mentre que la resta de forces d'oposició s'han abstingut.

Per part del govern, el regidor d'Hisenda, Pere Massegú, ha insitit en que són unes ordenances fiscals "moderades i prudents" que han de donar resposta a l'increment "espectacular" del cost dels serveis i també a l'augment de l'import dels interessos bancaris al quals ha de fer front l'Ajuntament, així com els menors ingressos per la nova regulació de la pluvàlua.

Sobre el 15% d'augment de la taxa d'escombraries ha recordat que el rebut passa ara a 150 euros quan ciutats properes com Vic el tenen a 170 euros. S'ha mostrat favorable a estudiar de cara al 2025 la proposta del grup de Fem d'augmentar la pressió sobre els propietaris de pisos buits mitjançant el recàrrec de l'IBI.

Les veus de l'oposició

Jordi Trapé, de Fem, ha defensat que s'hauria d'establir un recàrrec del 50% durant els 3 primers anys de desocupació, augmentant a partir del quart any el recàrrec al 100%. El recàrrec augmentaria encara més en cas que els propietaris tinguin dos o més immobles d'ús residencial desocupats amb caràcter permanent.

Trapé ha reiterat el desacord amb el fet que no es plantegessin veritablement els nous tributs enfocats a "que pagui més qui més té". Per exemple augmentant no només el recàrrec de l'IBI dels pisos buits sinó també de la plusvàlua. Ha lamentat la manca de 'valentia política" i de l'articulació de "mesures de postureig".

El president de Junts, Ramon Bacardit, també ha acusat el govern de dedicar-se més a gesticular que a articular mesures que tinguin un impacte real com l'abaratiment dels costos d'urbanització "que són tan elevats que fan inviables moltes actuacions". Per a Bacardit les noves ordenances són "molts fluixes, no suposen cap canvi de rumb".

El president del grup del Front Nacional, Sergi Perramon, ha lamentat que es continuï "buidant les butxaques" dels ciutadans en un context d'augment de despeses a les quals han de fer front els ciutadans que no veuen incrementats de forma proporcional els seus sous. Ha dit que "l'Ajuntament no pot ignorar la realitat de les famílies", però tenint en compte un context que també afecta l'Ajuntament i els reptes pendents s'ha decantat per donar un vot de confiança i abstenir-se.

Subscriu-te per seguir llegint