Segueix-nos a les xarxes socials:

L’Ajuntament rep els 200 alumnes que formen part de les cooperatives escolars de Manresa

Deu escoles que participen al programa Cultura Emprenedora reben el Codi d'Identificació Fiscal, el CIF

L’Ajuntament rep els 200 alumnes que formen part de les cooperatives escolars de ManresaARXIU/J.M.G.

Prop de dos-cents alumnes de cinquè i sisè de primària de les cooperatives escolars de Manresa seran rebuts aquest dimecres al saló de sessions de l’Ajuntament de Manresa on l’alcalde, Marc Aloy, i el regidor d’Ocupació, Emprenedoria i Acció Comunitària, Lluís Vidal Sixto els lliurarà el Codi d’Identificació Fiscal (CIF). Es tracta d’un document necessari per totes les empreses i les que es constitueixen legalment com a cooperatives.

Són alumnes de les escoles L’Espill, Institut Escola Manresa, Bages, La Salle i Puigberenguer, que aquest any han participat en el programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE).

Un cop fet aquest tràmit administratiu, les cooperatives escolars ja podran començar a elaborar els productes que finalment vendran al mercat durant el mes de maig.

Cultura Emprenedora a l’Escola

El programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) fomenta la cultura emprenedora i les competències bàsiques en el cicle superior d’educació primària.

Durant un curs escolar, l’alumnat crea i gestiona una cooperativa amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la seva localitat.

En el cas de les escoles de Manresa, el projecte inclou la creació, organització, gestió i tancament d’una cooperativa de fabricació de productes, i la venda dels productes elaborats.

El 10% dels beneficis obtinguts es destinarà a una entitat sense ànim de lucre o a una ONG i la resta servirà per a fer una activitat conjunta amb els alumnes a l’aula.

L’Ajuntament de Manresa coordina el projecte al territori i ofereixen diferents tallers a l’aula per a donar suport a les cooperatives en el seu procés de creació.

Aquest any s’ha realitzat un taller sobre els valors cooperatius; un sobre com dissenyar un logotip que ha anat a càrrec de l’Escola d’Art; i un altre sobre la constitució legal i sol·licitud del CIF.

Els darrers anys, els estudiants han mostrat i venut els seus productes en un mercat que s’ha organitzat a la plaça de les Oques.

Prem per veure més contingut per a tu