Segueix-nos a les xarxes socials:

Com evitar que els gossos s'espantin amb els petards

L'entrenador caní Cesar Millán dóna diversos consells per evitar que els nostres companys peluts pateixin una crisi per Sant Joan

Com evitar que els gossos s'espantin amb els petards

La Revetlla de Sant Joan és la nit esperada per molts i un autèntic mal son per als gossos. Una data en que els petards es converteixen en l'entreteniment preferits de petits i grans, però que provoca autèntic pànic als cans i preocupació als seus propietaris. Els nostres companys peluts no estan molt acostumats al soroll dels petards i els pot generar un estat d'ansietat que ha de ser controlat.

Segons explica César Millán, el conegut ensinistrador de gossos, en un article sobre pirotècnia a la seva pàgina web, aquest tipus de sons activen el sistema nerviós del gos i poden fer-los experimentar un estat d'ansietat, nervis i por. Aquest comportament pot provocar situacions indesitjades com que l'animal s'escapi per instint de supervivència.

Què fer?

César Millán recomana per aquestes dates, i en cas que es pugui, les nostres mascotes en un lloc on estiguem segurs que no puguin ser pertorbats pel so dels petards. Si això no és possible, ens aconsella assegurar-nos que el nostre gos o gossa no es quedi sol a casa, ja que hem de ser conscients que a prop d'on vivim segurament es llançaran petards i focs artificials i caldrà ser al seu costat per calmar-los.

Els experts també aconsellen que, si un dels nostres gossos s'amaga en un lloc de casa pel so dels petards no molestar-lo ni fer-lo sortir. Li haurem d'apropar la menjadora i la seva manta.

Recórrer a la sedació és un altre dels consells que Millán exposa en la seva ressenya, però recalca que, perquè faci l'efecte que desitgem - que el gos estigui en un estat de calma - hem administrar la dosi en el moment adequat. Millor unes hores abans de quan calculem que puguin començar a sonar els primers petards i mai quan l'animal ja es troba en un estat de nervis alt.

Cada gos tindrà una dosi i un medicament recomanat a la seva casuística, per això, és recomanable acudir a un veterinari per preguntar-li sobre la sedació, que també s'utilitza per a gossos amb ansietat durant llargs viatges en cotxe o en qualsevol altre mitjà de transport.

Finalment, César aporta una sèrie de recomanacions per tenir en compte i posar en pràctica, com: fer un llarg passeig amb la mascota per gastar totes les seves energies i que estigui calmat abans que es faci fosc; i i adoptar una postura relaxada i parlar amb paraules calmades a l'animal per transmetre-li la tranquil·litat que necessita quan sonin els petards.

Prem per veure més contingut per a tu