11 de agost de 2015
11.08.2015

Monistrol dóna llum verd a l'enderroc del recinte de l'antiga fàbrica Clarassó

Amb la llicència atorgada, els propietaris podrien iniciar la retirada de material entre el final d'aquest mes i el principi del setembre

11.08.2015 | 00:00
Vista general d´una de les naus de la fàbrica Clarassó, amb la teulada totalment esfondrada

L'evident estat de degradació de l'antiga fàbrica Clarassó de Monistrol de Calders, que es va accentuar pels efectes d'una ventada el desembre passat, sembla que, ara sí, té els dies comptats. L'Ajuntament ha donat llum verd al darrer projecte que ha presentat la propietat del recinte (el BBVA, la Sareb i l'Institut Català de Finances), després que al juny li'n rebutgessin la primera proposta perquè el govern municipal va considerar que hi havia diverses mancances. En aquell moment, el consistori va plantejar una vintena d'esmenes que, segons ha explicat l'alcalde monistrolenc, Ramon Vancells (CUP), "o bé han estat incorporades al nou projecte", que va arribar visat a l'ajuntament a final de la setmana passada, "o bé ens han estat argumentades i les hem considerat adients".

Amb el vistiplau del govern municipal, la intenció expressada pels propietaris, segons ha explicat el mateix Vancells, és començar a treballar "en un termini de dues o tres setmanes", amb la qual cosa els primers operaris s'hi podrien veure entre el final d'aquest mes o el principi del setembre. Els treballs s'hauran d'iniciar per la retirada d'un material que requereix un tractament més especial, el fibrociment que formava part de l'estructura de les teulades, però que majoritàriament ara són a terra, esmicolades, perquè un dels efectes del deteriorament sofert és que es van esfondrar en la major part de les naus que componien aquest recinte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook