Veïns, pares d´alumnes i professors de l´escola rural de Sant Quirze Safaja han treballat plegats aquest cap de setmana en l´adequació d´un dels tres mòduls del centre, per mirar que sigui més funcional i millorar-ne la confortabilitat. En total, uns 25 voluntaris van col·laborar en les diverses tasques coordinades pel personal de la brigada municipal, entre les 10 del matí i les 6 de la tarda de dissabte.

El projecte consisteix a condicionar l´interior dels mòduls prefabricats perquè no hi faci tan fred, i dotar-los de mobiliari fet de peces modulars i mòbils, tenint en compte que no s´hi poden penjar estructures de gaire pes. I tot mitjançant la utilització de material reciclat. És una iniciativa de l´AMPA de l´escola, en col·laboració amb l´Ajuntament i el vistiplau del departament d´Ensenyament, davant la perspectiva que fins al 2020 no s´entrarà a la llista d´espera per a la construcció d´un nou centre.

Dissabte es van folrar amb fusta reciclada dues parets del mòdul, les que donen a la zona més humida i propera al riu, i es va pintar part de l´estructura. La feina es vol completar amb l´adequació del mobiliari i d´una zona de gespa per a la lectura en un racó, que es farà un altre cap de setmana proper però per concretar, segons fonts de l´Ajuntament. També hi ha la intenció d´intervenir en els altres dos mòduls de l´escola abans d´acabar el curs.

Pares, mestres i Ajuntament valoren molt positivament la iniciativa, en tractar-se d´un projecte integral i participatiu, en què els alumnes veuen com els pares també s´impliquen en la seva escola