Moià va celebrar aquest diumenge el primer aniversari del referèndum amb un acte en el qual es va batejar la biblioteca municipal, que va ser el punt neuràlgic de la jornada, com a biblioteca 1 d´Octubre. D´aquesta manera, es donava compliment a la proposta que es va aprovar al ple del juliol passat, després que arribés a l'Ajuntament per iniciativa ciutadana, amb una recollida de signatures impulsada pel Comitè de Defensa de la República (CDR) de Moià.

La biblioteca de Moià, que fins ara no tenia registrat cap nom oficial, va ser un dels dos punts de votació en el referèndum, juntament amb l'escola pública Josep Orriols. A la tarda, però, es va convertir en l´únic punt i va ser allà on es va muntar un front popular de defensa de les urnes.

Durant la celebració d´aquest diumenge, que es va fer davant de la biblioteca, també es va inaugurar l´exposició fotogràfica «Memòria del referèndum» i es va presentar el petit reportatges «Moià 1 d´octubre del 2017» i el videoclip de Som-hi de CaraBand «#missionrepublic». L´acte estava organitzat per entitats i persones vinculades a la celebració del referèndum amb el suport de l´Ajuntament.