Per al president del Consell Comarcal del Moianès, Ramon Vilar, el nou càrrec «és un honor, un privilegi i una gran responsabilitat», i ahir es va comprometre a esforçar-se el màxim «per ser un servidor públic fidel al territori i a la seva gent».

Tindrà quatre anys al davant de lideratge en una nova etapa del Consell, la segona, en què «tenim l'oportunitat i l'obligació de ser innovadors, encetar nous projectes, ser més pròxims als ciutadans per millorar el seu benestar i treballar pel territori». En aquest sentit, va apostar per «continuar donant suport al teixit empresarial de la comarca, lluitar per la justícia social i per la igualtat d'oportunitats», i també va voler destacar el Consell d'Alcaldes, i va dir que s'ha de potenciar «la seva influència».

Vilar, que ara és regidor (anava de número 9 a la llista a l'Ajuntament d'Oló, que té 9 regidors), va recordar la seva etapa d'alcalde i el treball que ell i altres alcaldes, entitats i veïns van fer per crear la comarca. En aquest sentit, va demanar un esforç conjunt «per mantenir com a mínim una guspira d'aquell esperit, d'aquell estat d'ànim i d'aquella comunió», per tirar endavant.

Agraïments a Guiteras

En aquesta línia, també va agrair «la feina feta» pels consellers, tècnics i treballadors del Consell en el mandat anterior, i en especial a la del fins ara president, Dionís Guiteras, present a la sala.

ERC i JxC també van tenir un record pels independentistes presos i exiliats, i es van comprometre a treballar per la República.