05 de agost de 2020
05.08.2020
Regió7

El Consell del Moianès declara Bé Cultural d'Interès Local Ca l'Espardenyer de Monistrol

L'actual consistori va apostar per conservar l'edifici que l'anterior govern es plantejava enderrocar

05.08.2020 | 13:41
Projecte de millora de l'entorn de Ca l'Espardanyer

L'Ajuntament de Monistrol de Calders ha fet pública la seva «satisfacció» perquè després d'un any de la seva aprovació inicial al ple del consistori monistrolenc, el Consell Comarcal del Moianès, amb 12 vots a favor, 6 abstencions i un sol vot en contra, ha aprovat definitivament la declaració de Ca l'Espardenyer com a Bé Cultural d'Interès Local.

El consistori ha volgut recordar «el gran nivell de mobilització ciutadana que es va produir davant l'amenaça d'enderroc de la passada legislatura», amb l'aparició d'una plataforma, Salvemcalespardenyer, que va fer nombroses accions, i com la reivindicació de l'interès patrimonial de la casa va aturar els plans d'enderroc del govern de Junts i ERC. En aquesta línia, afirma també que aquestes dues formacions van accedir al govern la passada legislatura amb una moció de censura contra el govern de la CUP marcada per la polèmica a l'entorn de la conservació o enderroc de Ca l'Espardenyer.

L'actual govern de la CUP està treballant per tenir resolts aviat els inconvenients urbanístics que afecten la casa. També ha informat que paral·lelament ha encarregat un avantprojecte de rehabilitació que estarà a punt el mes de setembre, i que estarà destinat a sotmetre a participació ciutadana les decisions pel que fa als usos de la casa. L'objectiu de disposar a la primavera d'un projecte executiu tancat i del finançament necessari per a una primera fase de rehabilitació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook