L’exalcalde de Monistrol de Calders, Jaume Musarra, va morir ahir, dissabte, a conseqüència d’una malaltia a l’edat de 57 anys, segons han confirmat fons properes a l’expolític. Va ser alcalde del municipi del Moianès durant dues legislatura, del 1995 al 2003, però més enllà de la seva trajectòria al capdavant de l’Ajuntament ha estat sempre molt vinculat a la vida social i cultural del poble, formant part d’entitats de Monistrol de Calders. Va ser alcalde per la formació Candidatura Independent de Monistrol.

Jaume Musarra, exalcalde de Monistrol de Calders

Jaume Musarra, exalcalde de Monistrol de Calders Arxiu

Enamorat de la natura i l’entorn paisatgístic del municipi, era membre de l’L'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) d'Artés, Calders i Monistrol de Calders i organitzava caminades. També va estar relacionat amb la representació dels pastorets i en va esdevenir un dels motors de la cita cultural nadalenca. De fet, inculcava la seva passió pel teatre als més petits, i és que era mestre a Moià. També va ser membre de l’equip de futbol AE Monistrolenca i en va ser jugador. L’equip el recorda al seu perfil de Facebook. “Quan se’t necessitava sempre hi eres. Marxa un guerrer, un dels nostres. Monistrol perd massa d’hora un dels actius més importants que hem tingut en anys”, afirma l’equip de futbol.

Per la seva banda, Mercè Cardona –actual regidora del PSC a Manresa–, exalcaldessa de Monistrol de Calders i primera tinent d’alcalde quan Musarra va estar al capdavant de l’equip de govern, recorda la seva implicació al poble. “Era una persona ferma en els seus valors, un home d’amics. Abans i després de ser alcalde va ser moltes coses pel poble”, explica. El funeral de Jaume Musarra tindrà lloc demà, dilluns, a les 5 de la tarda a l’església del Monistrol de Calders.

La junta del grup de teatre del Centre Parroquial de Monistrol de Calders agraeixen, en un comunicat, de forma pòstuma als anys de dedicació de Musarra al teatre.  Actualment era president del Centre Parroquial de Monistrol de Calders. L'entitat explica que era membre i puntal del grup de teatre, va viure gran part de la seva vida en els escenaris, en escena i entre bambolines, fent decorats, fent d’actor, fent de traspunt, entra altres tasques. Va ser membre de la Federació de Grups de Teatre Amateurs de Catalunya com a representant de la Coordinadora de la Catalunya Central. Ara era secretari de la Coordinadora de la Catalunya Central i una de les persones més implicades en el teatre al poble i al Centre Parroquial de Monistrol, des d’on s’han fet la majoria d’actes culturals del municipi.

Va ser cofundador de la Revista el Clot, (revista d’informació local) durant els 30 anys que s’ha editat. Des del Centre Parroquial va ser un dels promotors de les caminades populars, festes majors, havaneres, caramelles, diades d’Onze de Setembre, les cavalcades de Reis, Pastorets, els quintos de Nadal, Festa dels Avis i molts més actes han mantingut la vida cultural de Monistrol de Calders.