Mor als 79 anys Josep Tuneu, que va ser alcalde de l’Estany del 1987 al 1991

Va fundar l’ACR de l’Estany, i durant el seu mandat es van aprovar les normes subsidiàries, encara vigents

Josep Tuneu

Josep Tuneu / ARXIU PARTICULAR

Jordi Escudé

Jordi Escudé

L’Estany ha perdut aquest dijous al matí Josep Tuneu i Magaz, que havia estat alcalde de CiU en aquest municipi durant un mandat, del 1987 al 1991, i que ha mort a l’edat de 79 anys. La vetlla es farà aquest divendres de 10 a 1 del matí al tanatori de l’Hospital Residència de Moià, mentre que la cerimònia pel difunt tindrà lloc dissabte, a les 11 del matí, a l’església parroquial de l’Estany.

Tuneu, que actualment vivia a la residència de Castellcir després d’haver estat un temps a la de Moià, era una persona molt apreciada a l’Estany, on havia viscut anteriorment, i on havia estat molt vinculat al teixit social del poble, fins al punt que va ser el fundador de l’Associació Cultural i Recreativa de l’Estany, que entre altres coses organitza activitats infantils o caminades.

En la vessant política, durant els quatre anys que va tenir l’alcaldia, va compartir mandat amb el batlle actual, Salvador Tresserra, que era el primer tinent d’alcalde, segons explicava ell mateix a aquest diari. En destacava la feina feta, i especialment l’aprovació que va fer el govern que ell liderava de les normes subsidiàries el 1991, i que encara són vigents en l’actualitat perquè no s’ha impulsat l’aprovació de cap altre planejament urbanístic en aquest municipi. 

D’aquells quatre anys amb Josep Tuneu d’alcalde, Salvador Tresserra també en destacava l’esforç que es va fer per clausurar diversos abocadors que hi havia al municipi i aglutinar-los tots en un de sol.