La Fira de Fires de Castellterçol omple les places i carrers del poble

El municipi va reunir en un dia les mostres de ramaders, brocanters, artesans i bolets

La Fira de Fires va omplir de parades el centre de la vila

La Fira de Fires va omplir de parades el centre de la vila / Joan Capdevila

Joan Capdevila

La Fira de Fires de Castellterçol, que en els darrers anys ha substituït a les tres fires que es feien a la localitat, va omplir aquest diumenge de visitants els carrers i places de la vila del Moianès on es van ubicar les parades dels firaires.

Els expositors es van repartir entre les places dels Estudis, Prat de la Riba, Jaume Cabrera i plaça Vella i als carrers cèntrics del poble. A l’espai dedicat a la ramaderia, s’hi va poder veure una mostra de bestiar de peu rodó, oques, burrets i d’altres animals i entre els oficis representats hi havia una filadora amb roda mecànica, un esquilador de bestiar i cistellers.

La Plaça Prat de la Riba va acollir la fira del bolet, amb una degustació popular de bolets acompanyats de botifarra i cansalada. No hi van faltar els antiquaris i brocanters, que oferien una mostra molt completa d’estris, objectes i atuells antics. Els productes tradicionals de la terra com els embotits, els formatges, els pans i les coques també van acudir a la fira, on hi havia activitats per la mainada amb jocs tradicionals i passejades amb burret.

La Fira de Fires de Castellterçol és una jornada enfocada a promoure el sector primari i els petits negocis artesanals, tant de la comarca com de la resta de Catalunya.