En cas d´accident, pots emplenar un comunicat amistós sempre que els cotxes implicats hagin sofert danys mínims, però, en cas que hi hagi danys materials considerables o lesions a persones, el més recomanable és avisar com més aviat millor l´autoritat competent.

En un comunicat d´accident hi han de figurar les dades dels vehicles i conductors implicats, el nom de la companyia asseguradora i el número de pòlissa, així com tota la informació sobre les condicions i circumstàncies en què s´ha produït l´accident, els danys i les lesions. És aconsellable prendre nota personalment del nom i telèfon dels testimonis de l´accident, que podrien ser d´ajut en cas que s´arribés als tribunals.

A continuació, totes les parts implicades en l´accident han de comunicar-ho a la seva compa-nyia d´assegurances. La companyia asseguradora que s´hagi de fer càrrec de la indemnització enviarà un pèrit perquè avaluï els danys del cotxe. En cas que no s´arribi a cap acord respecte a la indemnització, s´haurà d´optar per la via judicial per reclamar-la.

Què he de fer si l'altre vehicle no està assegurat?

Quan un vehicle que no disposa de l´assegurança corresponent col·lideix amb el nostre cotxe, podem recórrer al Consorci de Compensació d´Assegurances, que és l´organisme que s´encarregarà de cobrir els danys que han estat ocasionats pel vehicle que no disposa d´assegurança, dintre de l´àmbit territorial i fins al límit quantitatiu de l´assegurança obligatòria.

El Consorci cobrirà els danys a les persones i als béns quan el vehicle causant, amb estacionament habitual a Espanya, no estigui assegurat. Queden exclosos de tota mena d´indemnització del Consorci els danys a les persones i als béns soferts per als qui ocupaven voluntàriament el vehicle causant del sinistre, i que sabien que no estava assegurat, sempre que el Consorci pugui provar que els ocupants tenien coneixement d´aquesta circumstància.

En les funcions com a fons de garantia, el Consorci també actua en les circumstàncies següents: en sinistres de causant desconegut i en sinistres el vehicle causant dels quals hagi estat robat.