L'agradable sorpresa que va suposar l´aparició del S90 al mercat de les berlines, s´ha repetit amb la variant ranxera V90. Volvo s´ha mantingut fidel al concepte tecnològic, de disseny i de màxima practicitat del model original per aconseguir un dels cotxes més atractius del seu exclusiu segment. És un vehicle amb el qual la firma sueca fa un pas més per consolidar la seva tradició de station wagon, sector en el qual està present des de mitjan del segle XX i on ha aportat nombroses variants en tota la seva gamma de turismes.

El nou V90 manté tota la presència i elegància del seu germà de tres volums, amb el qual també comparteix una longitud de 4,93 metres. En l´àmbit estètic destaca la seva estilitzada carrosseria, la qual no ha perdut el seu atractiu i ha incorporat volum a la part posterior. Gràcies a aquest espai extra, el V90 ofereix 560 litres de capacitat al maleter, que es poden ampliar fins als 1.526 litres si s´opta per abaixar el respatller posterior plegable per parts. A més, es pot disposar d'una superfície de càrrega de fins gairebé 2,20 metres de longitud, si avancen al màxim els seients davanters. En la mateixa línia d´espai interior, els ocupants de les places posteriors tenen més espai respecte a la berlina, que s´aconsegueix pel fet que té més altura.

Com a detalls de disseny cal destacar els llums amb el dibuix del martell de Thor, que s´han convertit en el principal senyal d´identitat de la marca nòrdica, així com els lluminosos posteriors en forma de L.

Equilibri D4

L´oferta de motoritzacions del Volvo V90 té pràcticament les mateixes alternatives de les quals ja disposava l´altre model; que són tres motors diferents de dièsel (D3, D4 i D5 de 190 i 235 cv) i dos motors de gasolina (T5 de 254 cv i T6 de 320 cv).

Mentre les dues versions de menor potència estan disponibles amb canvi manual i automàtic, les dues de gasolina i el D5 estan a la venda només amb canvi de marxes automàtic. A més, els D5 i T6 van associats a la tracció total AWD de Volvo.

Vam tenir l´ocasió de conduir la versió D4 amb el seu acabat Inscription del Volvo V90.

D4 Inscription

El D4 Inscription és un model que està equipat amb el canvi automàtic de 8 velocitats.

És idoni pel seu equilibri i la relació prestacions/consums. L´encertada configuració del seu canvi automàtic i les diverses formes de conducció de què disposa també són un aspecte destacat d´aquest Volvo.

Per altra banda, ressalta el nivell de confort gràcies a l´eficient xassís i a l´excel·lent insonorització que presenta el vehicle. És, sense dubte, una bona opció per viatjar amb tota la família.