Seat ha començat a acoblar l'Ateca, el seu primer SUV -tot terreny urbà-, a la fàbrica multimarca del Grup Volkswagen a Relizane (Algèria), i amb ell són ja quatre els models de la marca espanyola que es fabriquen al país nord-africà.

A més del SUV, la planta del Grup Volkswagen i SOVAC, l'importador a Algèria, acobla els models Ibiza, Arona i León, tots exclusivament per al mercat algerià.

En paral·lel, l'Ateca sortirà a la venda aquesta setmana en els concessionaris de la companyia a Algèria, segons un comunicat de Seat.

A la planta de Relizane es produeix a més des de fa uns dies el León CUPRA, el vehicle més potent que es fabrica a Algèria.

Després d'ampliar la gamma de models que es fabriquen a Algèria, Seat ha aconseguit multiplicar per quatre entre gener i octubre les vendes de la companyia, fins a un total de 16.800 cotxes.

A la planta algeriana s'acoblen en l'actualitat onze models del Grup Volkswagen, quatre d'ells de Seat, una realitat que el vicepresident de Producció i Logística de Seat, Christian Vollmer, posa com a exemple de l'estratègia a seguir per a la marca espanyola per expandir-se.

"Per créixer internacionalment, Seat ha d'utilitzar una xarxa global de producció", ha dit.