La prestigiosa revista nord-americana Consumer Report ha publicat la seva ja clàssica llista de les marques de cotxes i vehicles més fiables del mercat d'aquest 2020, que encapçalen Mazda i Toyota.

Els resultats s'han elaborat a partir de l'opinió de ni més ni menys que 329.000 propietaris d'automòbils dels Estats Units, condicionant que fa que a la llista s'hi colin empreses com Buick o Ram que no operen a Europa, o que s'hi trobi a faltar marques de renom al vell continent.

Un any més, els constructors orientals dominen aquesta llista de les marques i cotxes més fiables del mercat, copant els primers llocs tant en l'àmbit global com per models. Mazda és, segons Consumer Report, la marca automobilística amb major fiabilitat del 2020, acompanyada dalt del 'podi' per Toyota i Lexus. La marca de cotxes de luxe cau enguany respecte a l'estudi del 2019 del primer a tercer lloc deixant pas al domini de Mazda i Toyota. Per trobar una firma europea hem de baixar fins al lloc número 9 de la llista, on figura Porsche.

Sens dubte, Mazda compta amb un gran reconeixement als Estat Units, com demostra el fet que la companyia nipona hagi tornat a ser escollida per sisè any consecutiu com la "Millor marca d'automòbils" a l'informe O.S. News & World Report. Mazda s'ha alçat amb aquest guardó gràcies als seus models Mazda3, Mazda6 i Mazda MX-5.

Pel que respecta a models, segons Consumer Report el cotxe més fiable del 2020 és el Toyota Prius, seguit del Lexus NX. En aquesta llista no trobem un representant del vell continent fins a descendir al lloc 8, on se situa l'Audi A5 i, tancant el Top10, l'Audi A4.