L' esprint final per al Car Of The Year a Europa ha començat. La passada setmana es va donar a conèixer la llista dels set models finalistes que optaran al prestigiós guardó europeu. El guanyador es coneixerà el pròxim primer de març i prendrà el relleu al millor cotxe del 2020, el Peugeot 208. Els set models escollits per passar a la gran final han sortit d'una llista de 29 candidats que han votat 60 jurats representant a 23 països (entre els quals es troba un membre d'El Periódico).

Els set magnífics per a la corona de 2021 són els següents: Citroën C4, Cupra Formentor, Fiat 500, Land Rover Defender, Skoda Octavia, Toyota Yaris i Volkswagen ID.3. Dos models amb el segell ´made in Spain' competiran aquest any per fer-se amb el premi. El primer és el Citroën C4, produït a la planta de Villaverde (Madrid) del grup PSA. El segon és el Cupra Formentor, el primer cotxe desenvolupat al 100% per Cupra i que es fabrica a la planta de Seat a Martorell.

L'edició d'enguany, la número 58 des que va arrencar, comptarà amb tres models del Grup Volkswagen: Cupra Formentor, Skoda Octavia i Volkswagen ID.3. Per la seva banda, Stellantis (fruit de la fusió entre PSA i FCA) hi sumarà dos, els Citroën C4 i Fiat 500. Si els dividim per tecnologies, tots menys el Volkswagen ID.3 ofereixen motors de combustió.

A més, tots ells proposen una versió electrificada i disposen d'algun tipus d'aposta en aquest terreny, ja sigui com a híbrids lleugers o híbrids convencionals (Toyota Yaris, Skoda Octavia), com a híbrids endollables (Cupra Formentor, Land Rover Defender i Skoda Octavia) i fins i tot alguns elèctrics purs (Citroën C4, Fiat 500 i Volkswagen ID.3).