els «Premis Cotxe de l'Any dels Lectors» ja tenen el primer vencedor mensual de la seva recentment iniciada vintena edició. El Hyundai Tucson ha estat el model més votat pels lectors de Prensa Ibérica en la votació que s'ha encarregat d'inaugurar aquest nou llistat de models favorits pels participants, que prenen part en aquest concurs a través del web mejorcoche.epi.es .

Un primer triomf parcial que confirma l'excel·lent estat de forma d'un model que ha estat tot un referent en el mercat crossover al llarg de les seves tres anteriors generacions.

El Tucson, que actualment disposa d'una major grandària amb una longitud que puja fins als 4,50 metres, presenta una innovadora imatge protagonitzada, principalment, per una inusual signatura lumínica.

Es tracta d'un nou format d'il·luminació, presentat en un original frontal en què les unitats de llum es reparteixen en cinc mòduls led a cada lateral de la sobredimensionada graella.

Per la seva banda, a l'interior, destaca el quadre de comandaments digital i la pantalla central (que en funció de la versió pot ser de 8 o 10,25 polzades), així com la major habitabilitat i la generosa capacitat del maleter.

GamMa electrificada

El nou catàleg del Tucson es caracteritza per una ambiciosa aposta d'electrificació de la seva gamma de motors, en la qual es poden trobar tres versions versions microhíbrides de 48 V (els gasolina 1.6 T-GDI de 150 i 180 CV i el dièsel 1.6 CRDI de 136 CV), a més d'una alternativa «full hybrid» 1.6 T-GDI híbrid de 230 CV. Més endavant a aquests motors se'ls unirà una variant híbrida endollable amb una potència de 265 CV. En l'apartat de motoritzacions de combustió tradicional estan disponibles les versions de gasolina 1.6 TGDI de 150 CV i dièsel 1.6 CRDI de 116 CV. La possibilitat d'escollir entre canvi manual o automàtic, així com els sistemes de tracció davantera o a les quatre rodes, depenen sempre de quin sigui el propulsor escollit.

La gamma inicial del Hyundai Tucson s'articula al voltant dels nivells d'acabat Klass, Maxx, Tecno i Style, amb uns preus que parteixen dels 25.900 euros. Un complet ventall d'alternatives a les quals se'ls unirà l'acabat N Line a la primavera.

NOUS aspirants

Amb la segona votació mensual ja en marxa, el premi «Cotxe de l'Any dels Lectors» rep tres nous aspirants. Es tracta dels Dacia Sandero, Suzuki Swace i Toyota Highlander, els quals ja han començat a rebre els primers vots dels usuaris. Les propostes de Suzuki i Dacia són de mida compacta i s'uneixen al màxim exponent de la gamma SUV híbrida de Toyota amb l'objectiu de ser el model favorit els lectors aquest mes de febrer, i així consolidar la seva candidatura de cara a obtenir el reconeixement final.