La fase I de Marvel potser tenia les seves complexitats, però era la més senzilla: els personatges que la formaven, el fons, eren un valor segur, perquè el grau de coneixement de l´espectador era tan elevat que no calien grans introduccions als personatges. La història, però, s´ha anat tornant més desafiant, i Dr. Strange n´és l´exemple més clar.

La primera prova de foc va ser l´esplèndida 'Ant-Man', que tenia el doble mèrit de saber capturar l´essència del personatge i, al mateix temps, aconseguir que l´espectador en volgués més. Triple, de fet, si tenim en compte que Marvel està fent-ne una seqüela que en principi no estava prevista. Ara, la companyia afronta un nou repte amb 'Dr. Strange', l´adaptació del personatge que té un imaginari més singularitzat dins l´univers de Marvel i, també, el que condicionarà les decisions creatives de les successives fases.

Dirigida per Scott Derrickson, l´eficaç autor de films fantàstics i de terror com 'Ultimátum a la Tierra', 'Siniestro' o 'Líbranos del mal', la pel·lícula explora els orígens de Stephen Strange des de la seva fallida carrera com a neurocirurgià fins a la seva conversió en mag enfrontat a una amenaça provinent d´una altra dimensió. Per tant, una bona part de metratge se centrarà en el conflictiu entrenament de Strange per assolir els seus poders (força hereu, atès el que es mostra als tràilers, de l´estètica del cinema de Christopher Nolan), però en el film també hi ha d´haver una generosa expansió de l´univers Marvel fins a terrenys encara no explorats.

Un dels principals atractius de 'Dr. Strange' és el seu espectacular repartiment, encapçalat per Benedict Cumberbatch. L´actor, explicava, es va sentir atret pel personatge pel «particular arc interpretatiu: passa de ser un neurocirurgià egocèntric i capitalista a un mag disposat a fer-ho tot pel bé de la humanitat».

Acompanyant Cumberbatch, Tilda Swinton, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen, Benedict Wong, Benjamin Bratt, Scott Adkins, Amy Landecker i Chiwetel Ejiofor. La banda sonora original la firma Michael Giacchino.