Marvel ha esdevingut una de les franquícies més poderoses de Hollywood. El seu nou projecte s´aparta, sortosament, dels terrenys més segurs (i previsibles) i, així, el seu resultat final, certament atractiu, s´enlaira nítidament sobre la mitjana de les produccions impulsades pel mític segell. 'Doctor Strange' trasllada a la pantalla gran el personatge de còmic ideat per Stan Lee i Steve Ditko; va debutar el 1963 i s´imposà com una de les icones culturals de la generació hippy.

El film retrata la transformació física i moral de Stephen Strange, un brillant cirurgià novaiorquès que té un greu accident de cotxe. Per recuperar-se de les seves ferides, viatja fins al Nepal i contacta amb una comunitat, Kamar-Taj, que l´introdueix en una nova dimensió.

La pel·lícula es desmarca d´altres propostes recents sobre superherois perquè incorpora un imaginari fantàstic tenyit d´un misticisme oriental i d´un desfermat toc psicodèlic. Scott Derrickson, que sobresortí amb 'El exorcismo de Emily Rose', mou amb destresa les seves peces i aconsegueix una epopeia diferent, que ens sorprèn gratament amb un absorbent (i xocant) clímax lisèrgic.

La camaleònica Tilda Swinton, que encarna el carismàtic Ancià, excel·leix en un repartiment farcit de rostres notables (Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen) que assegura la solvència dramàtica en una fantasia suggeridora que, a diferència de la majoria de cintes Marvel, pot interessar una audiència no especialment familiaritzada amb els superherois.