Kathryn Bigelow, oscaritzada per partida doble per la cinta 'En tierra hostil', torna a la primera línia de la cartellera cinematogràfica amb 'Detroit', en què aborda un dels aixecaments ciutadans més importants i violents de la història dels Estats Units: els disturbis racials a la ciutat de Detroit el 1967 i que van acabar amb la vida de 43 persones i van provocar prop de 2.000 ferits. La cartellera de la setmana també porta Jacques', el biopic sobre l'odissea de Jacques Cousteau dirigit per Jérôme Salle, i la cinta 'Iqbal i la fórmula secreta', que arriba als cinemes de Catalunya doblada en català.

'Detroit'

L'oscaritzada Kathryn Bigelow torna a irrompre a la cartellera amb 'Detroit' un film que narra els disturbis racials que van tenir lloc a la ciutat al juliol de 1967. La cita comença per l'inici, amb la batuda policial en un bar on s'hi estava celebrant una festa i aborda els aldarulls que van allargar-se cinc dies i que van acabar amb la vida de 43 persones i van provocar prop de 2.000 ferits.

'Jacques'

Jacques Cousteau (Lambert Wilson) es va embarcar el 1948 amb la seva dona Simone (Audrey Tatou), en una odissea per la ciència, la fama i la televisió. La seva relació amb la seva esposa i fills (Pierre Niney i Benjamin Lavernhe), però, es va torçar i Cousteau es va topar aviat en mig de problemes econòmics.

'Hotel Cambridge'

Documental que narra el moviment dels sense sostre a través d'un grup d'okupes en un edifici del Brasil. La cinta ofereix els diversos punts de vista i les històries de cadascun dels seus integrants.

'Iqbal i la fórmula secreta'

Iqbal és un noi de tretze anys. Amb el seu germà petit i la seva amiga Sille fan explotar accidentalment l'escola. Dos delinqüents volen aconseguir la fórmula secreta dels explosius casolans que han fet servir i els nois no els la volen facilitar. Com a represàlia, els delinqüents intentaran segrestar al més petit de la família. El grup d'amics haurà d'enginyar un pla per protegir el nen i evitar que la seva família s'adoni de l'accident que han provocat.

'Camina conmigo'

Marc Francis ('When China Met Africa') i Max Pugh ('The Road to Freedom Peak') dirigeixen el documental 'Camina conmigo', narrat per Benedict Cumberbatch ('12 años de esclavitud'). La película mostra com monjos i monges budistes Zen, guiats pel mestre Thich Nhat Hanh, dediquen la seva vida a transformar el seu patiment, practicar l'art de la contemplació i a meditar sobre la naturalesa de la seva existència. La vida en una comunitat, però, s'enfronta a qüestions existencials i a la rutina quotidiana de la vida monàstica.

'Ali y Nino'

La cinta se situa a principis del segle XX i se centra en la història d'Ali i Nino, que viuen a Bakú, la capital cosmopolita i rica en petroli d'Azerbaitjan. Ali és un jove aristòcrata musulmà que s'enamora de Nino, una jove princesa cristiana. Per estar junts han de vèncer prejudicis i enemistats ancestrals i desafiar els costums del país. Quan, finalment, ho aconsegueixen, la guerra amenaça per endur-se per davant la societat en la qual han viscut fins llavors. María Valverde i Adam Bakri encapçalen el repartiment.