L'illa de Madeira gaudeix d'un clima càlid sempre, per la qual cosa és una destinació ideal per a qualsevol època de l'any. Et t presentem 8 llocs imprescindibles a visitar si et decideixes a visitar aquesta petita però fabulosa illa.

FUNCHAL. La primera visita ineludible és la capital de Madeira. Aconsellable agafar el telefèric des del qual es contemplen unes fabuloses vistes de tota la ciutat. En ella pots perdre't pel Mercat dos Lavradores, únic per la seva varietat de fruites i verdures i el seu colorit. Altres llocs d'interès són la Muntanya Palace Tropical Garden, el Forte de Santiago en l'interior del qual està el Museu d'Art Contemporani i el Teatre Municipal Baltazar Dies. Funchal compta a més amb nombrosos espais verds, entre els quals ha de veure's el Jardí Municipal, els Jardins de Palheiro, el Jardí Botànic, el Jardí de la Cinquena del Boa Vista i el Parc de Santa Catarina. Una curiositat més per a no perdre's és un passeig pel carrer Santa Maria. Un carrer on totes les portes de les cases estan pintades per artistes locals, a través d'un projecte que es va dur a terme fa uns anys anomenat Art de Portes Obertes.

SANTANA. Aquest poble té com a major atractiu les seves famoses casinhas. Aquestes són construccions triangulars de grans colorits i sostres de palla, vestigis de cases primitives que hi havia per tota l'illa de Madeira.

MACHICO. En aquesta localitat destaca el mirador del Pic de Facho, on es troba el far més antic de Madeira des d'on pel que sembla s'avisava a la població de l'arribada de pirates. També val la pena el Forte de Nossa Senhora do Amparo, una fortalesa amb canons que protegien dels atacs per mar. Des de Machico es poden agafar també els vaixells per a poder veure balenes i dofins en llibertat. Hi ha moltes companyies que realitzen aquest itinerari.

PICO ANA FERRERIA, a Porto Sant. Un pic de roques impressionant format per columnes creades gràcies al refredament lent del magma.

PORTO MONIZ. Una de les experiències més relaxants de Madeira. En aquesta localitat es troben piscines naturals formades per la lava volcànica i que s'omplen gràcies a l'aigua que entra de la mar.

CAMARA DE LOBOS. Un poble molt pintoresc, típic de pescadors.

CABO GIRAO. És el segon penya-segat més alt del món i el major d'Europa. El seu mirador de gairebé 600 metres d'alçada i les seves impressionants vistes ho fa un dels llocs més turístics de l'Illa. Això sí, no apte per a qui sofreix de vertígen.

SAO VICENTE. Aquí es troben les grutes més impressionants de l'illa. Un tub d'uns 1000 metres, lloc on es creu que va començar a formar-se aquesta meravellosa Illa d'origen volcànic.

A part d'aquests seleccionats, Madeira compta amb molts altres racons fantàstics. Només cal perdre's i endinsar-se en ella. No ens deixarà indiferents.