Ja és aquí la sèrie de la famosa saga literària 'La matèria fosca' de Philip Pullman. Aquest 4 de novembre s'estrenarà a HBO Espanya el primer episodi de la ficció protagonitzada per Dafne Keen, Ruth Wilson, James McAvoy i Lin-Manuel Miranda i que comptarà amb l'oscaritzat realitzador britànic Tom Hooper ('El discurs del rei') com a director dels dos primers capítols.

En un món governat per un poder religiós on les ànimes de les persones es comparteixen amb éssers animals anomenats daimonios, la jove Lyra, que viu al Jordan College, rebrà un misteriós regal.

Lyra, interpretada per Dafne Keen, és una jove aparentment normal que prové d'un altre món. La recerca del seu millor amic, que ha desaparegut, traurà a la llum una sinistra trama de nens robats i la investigació sobre un fenomen anomenat Pols.

Adaptació de la guardonada trilogia homònima de Philip Pullman, aquest serà el segon intent, el primer per a televisió, d'una adaptació de la sèrie literària després de la fallida 'La brújula dorada', estrenada en cinemes el 2007, dirigida i escrita per Chris Weitz i que van protagonitzar Dakota Blue Richards, Nicole Kidman, Daniel Craig, Sam Elliott i Eva Green.

Juntament amb els anunciats Keen, Wilson, McAvoy i Miranda, hi serà també en aquesta nova adaptació Clarke Peters, James Cosmo, Anne-Marie Duff, Will Keen, Ariyon Bakare, Lucian Msamati, Lewin Lloyd i Ruta Gedmintas. La ficció consta de vuit episodis i ha estat produïda originalment per BBC One. A partir d'aquest 4 de novembre, HBO Espanya anirà estrenant un nou cada capítol cada dilluns