La sèrie Si no t'hagués conegut, que TV3 va emetre la tardor passada, es podrà veure a Netflix a partir del 15 de març. La plataforma ha adquirit els drets de la versió original catalana per a tot el món. Aquesta història d'amor amb tocs de ciència-ficció protagonitzada per Pablo Derqui, Andrea Ros i Mercè Sampietro és la tercera producció que la plataforma de continguts en streaming compra a la televisió pública catalana, després dels èxits anteriors de Merlí i Benvinguts a la família.

Si no t'hagués conegut parteix d'una idea original de Sergi Belbel, també guionista junt amb Cristina Clemente i Roc Esquius. Kiko Ruiz Claverol, amb experiència en sèries de TV3, com Ventdelplà i Kubala, Moreno i Manchón, la va dirigir amb la col·laboració de Joan Noguera. Formen part del repartiment de la ficció Pablo Derqui (Eduard), Mercè Sampietro (Liz Everest), Andrea Ros (Elisa), Paula Malia (Clara), Javier Beltrán (Òscar), Montse Guallar (Maria), David Vert (Pere), Muguet Franc (Tere), Abel Folk (Joan), Sergi López (Manel), Miquel Garcia (Lluís Antich) i Òscar Jarque, entre d'altres.

La sèrie, que en la seva emissió a TV3 va aconseguir una mitjana de 300.000 espectadors per episodi, flirteja amb diferents gèneres de ficció. Hi ha el drama que vertebra la història d'amor, però també hi ha comèdia i un punt de ciència-ficció que la converteix en una producció diferent d'allò que s'ha vist fins ara.

La idea de Sergi Belbel era fer una sèrie de gènere, però utilitzant els paràmetres de les convencionals: una història de personatges, de sentiments, de passions, però dotant-la d'aquest toc especial. La ficció té dos personatges troncals, que són els que interpreten Pablo Derqui i Andrea Ros, una parella que lluita contra un destí tràgic que els vol separar.

L'Eduard (Pablo Derqui), un home de negocis de mitjana edat, casat feliçment amb l'Elisa (Andrea Ros) i pare de dos fills, veu com la seva vida fa un gir inesperat: una desgràcia que ell mateix provoca de manera indirecta l'afecta. Ni la família ni els amics no poden fer res per apaivagar el dolor que sent. L'aparició d'una anciana misteriosa (Mercè Sampietro) farà que recuperi de mica en mica les ganes de viure.