"Iva, iva, iva, nominació col·lectiva". Per primer cop en la història el programa, 'Operación Triunfo' nomina a 5 dels seus concursants en una gala que també ha portat com a novetat la interpretació d'un tema propi. El privilegi el va tenir Javy Ramírez que, tot i ser l'expulsat de la nit, va sortir de l'acadèmia després d'una emotiva actuació de la seva cançó "Qué sabrá Neruda", la qual ha estat escoltada, des de la seva estrena, per més de mig milió de persones i s'ha situat en el top vendes d'iTunes.

El top 3: les actuacions més vistes de la nit

Nia: Who run the world de Beyoncé

El jurat dempeus, el públic la va proclamar guanyadora i el professorat la va considerar com una actuació històrica. Nia es va coronar com la guanyadora aclaparant de la nit. A més, La canària va ser declarada la preferida de la setmana amb què va aconseguir el privilegi d'actuar la setmana vinent amb un artista invitat. Superarà amb aquest nou privilegi la seva interpretació de "Who run the world" d'ahir nit?

Anajú: La Sandunguera de Naty Peruso

Anajú va demostrar un cop més que la seva versatilitat setmana rere setmana és innegable. Després de la interpretació del tema de Naty Peruso, el jurat, i en especial Nina (exdirectora del programa) la va felicitar per escollir un repte que ha demostrat "la mentalitat guanyadora" que sempre mostra la concursant.

Samantha i Hugo: Vas a quedarte d'Aitana

La catalana va ser escollida com a preferida la setmana passada. Com a privilegi va poder escollir cançó i company. Després de declarar que abans de la gala 4 ja tenia molt clar que li agradaria versionar Aitana juntament amb l'Hugo, sembla que la jugada no li ha sortit pas malament. La seva actuació ja acumula més de 95.000 visualitzacions en menys de 24 hores.

La nit va acabar amb tres nominats (Anne, Flavio i Bruno) després que l'acadèmia salvés Hugo de la corda fluixa i els companys, després d'un empat a tres punts amb l'Anne, lliuressin de la nominació a Rafa. Ara toca esperar si la jugada del jurat de nominar més de tres "triunfitos" aconsegueix que tots els concursants arribin a l'equador del programa amb el màxim potencial possible.