Jonathan Pryce, conegut pel seu paper a la reeixida sèrie d'HBO Juego de tronos, interpretarà el príncep Felip a les dues últimes temporades de The Crown a Netflix. L'actor gal·lès va ser nominat, a principi d'aquest any, a l'Oscar pel seu paper a la pel·lícula The Two Popes, també per la plataforma Netflix. Pryce compartirà rodatge amb la nova Isabel II, a la qual donarà vida l'actriu britànica Imelda Staunton. La sèrie s'ambientarà als anys 90 i principi dels anys 2000.

L'actor, de 73 anys, va guanyar el primer dels seus dos premis Tony el 1977 per The Comedians i un premi Olivier el 1980 per Hamlet, la qual està considerada avui dia com una de les millors interpretacions modernes del personatge de Shakespeare. També va guanyar reconeixement com a rei Lear, també de Shakespeare, 30 anys més tard. Pryce va fer el salt al cinema amb papers a Brasil, Evita i Tomorrow Never Dies. La seva primera nominació a l'Oscar va arribar el mes de gener passat per interpretar el papa Francesc a The Two Popes.

Les dues últimes temporades de The Crown arribaran a la dècada dels 90, narrant espisodis com el mediàtic col·lapse del matrimoni format per Carles i Diana, així com la mort de la princesa de Gal·les en un accident a París.