El 8 de desembre del 1980, John Lennon va ser assassinat a trets davant de casa seva, a Nova York. Feia tot just dos mesos que el cantant i compositor de Liverpool havia complert 40 anys. Han passat quaranta anys des d'aquell homicidi, i el 2021 en farà 50 de la publicació d' Imagine, declarada cançó del segle per la National Music Publishers Association. A més, la cançó ha esdevingut un himne per la pau, amb un missatge radical i uns valors que continuen ben vigents.

Amb motiu d'aquesta efemèride, el programa Sense ficció de TV3 estrena aquesta nit el documental El cel sobre John Lennon i Yoko Ono. Aquest llargmetratge documental dirigit per Michael Epstein és la història que no s'ha explicat fins ara d' Imagine. Mostra la profunda col·laboració creativa entre John Lennon i Yoko Ono i explora les connexions artístiques, polítiques i musicals entre la parella. L'àlbum i l'emblemàtica cançó que li dona títol expressen el geni extraordinari d'una música que va definir un moviment i una era.

El cel sobre John Lennon i Yoko Ono, que compta amb intervencions de Yoko Ono, Julian Lennon, el fotògraf David Bailey, el galerista John Dunbar, Dan Richter, veí de Yoko Ono i exassistent personal de John Lennon, i Eddie Veal, dissenyador de l'estudi on es va gravar Imagine, i amb imatges inèdites de l'arxiu privat de Lennon i Ono, presenta l'entorn creatiu, humà i històric d'una de les cançons i un dels àlbums que van marcar tota una època.

Homenatge a Catalunya Ràdio

Catalunya Ràdio també s'afegirà al record a John Lennon. El matí de Catalunya Ràdio dedicarà un espai especial en homenatge al cantant amb un reportatge fet des de la Monumental per recordar el concert dels Beatles que hi va tenir lloc el 3 de juliol del 1965. El programa també analitzarà la figura de Lennon en una taula de debat amb els músics Lluís Gavaldà i Gerard Quintana i el periodista i crític musical Jordi Bianciotto. Tots tres faran un repàs de la trajectòria de John Lennon.