Els Hostalets de Pierola té una de les mostres més importants de patrimoni modernista rural a Catalunya. És un poble fonamental per conèixer l´evolució del modernisme al nostre territori. Per commemorar i donar a conèixer aquest ric patrimoni, ja fa nou anys que se celebra el Mercat Modernista, una oportunitat per descobrir el modernisme hostaletenc a partir d´un programa ple d´esdeveniments i un mercat on podràs adquirir productes d´època ben especials.

A més podràs gaudir del modernisme hostaletenc a través la Ruta Modernista dels Hostalets de Pierola i descobrir l´important patrimoni arquitectònic existent i la seva història.

L´exposició del CRIP «Una Finestra al Miocè» també t´explica quina és la relació entre el període del modernisme i els primers descobriments paleontològics als Hostalets de Pierola. No et perdis aquesta oportunitat de conèixer perquè els Hostalets de Pierola és un dels epicentres de l´evolució humana!

El programa del IX Mercat Modernista és el següents:

Dissabte, 10 de setembre:

11.00h. Inauguració del IX Mercat Modernista Amb la presència de les figurants modernistes Las chicas de oro i la formació de metalls i percussió Zebrass Marching Band, que amenitzaran els carrers dels Hostalets amb un cercavila musical. Amb noves activitats, animacions, parades d´artesans, tallers? També hi haurà una zona de Food Trucks.

11.00h. Trobada i exhibició d´andròmines.

12.00h. IX Baixada d´andròmines. Competició de velocitat i d´animació/decoració. El nombre de baixades es determinarà segons la quantitat de participants.

18.00h. Conta Contes amb Ulldistret Espectacle de contes amb participació de petits i grans.

19.30h. Jocs de Cucanya. Amb cursa de sacs, estirar la corda, joc de la patata, trencar l´olla...

20.00h. Concert amb el quartet de jazz Atalaia. Audició musical a càrrec de joves virtuosos de l´ESMUC.

23.30h. Concert de versions amb La Central. Banda barcelonina especialitzada en els grans temes del rock i

pop amb una bona dosi d´humor i interacció amb el públic.

Diumenge, 11 de setembre

11.00h. Diada Castellera amb els Moixigangers d´Igualada i els Sagals d´Osona.

11.00h - 20.00h. IX Mercat Modernista amb figurants, paradetes i cercavila musical.

18.00h. Ballada de Sardanes amb la cobla Mar i Cel.