Una ciutat que s'alça sobre 14 illes és impossible que deixi indiferents els visitants. De totes les illes d´Estocolm, Djügarden és parada obligatòria per als amants dels museus, perquè no únicament congrega alguns dels millors de la capital sueca, com pot ser Vasamuseet (Museu Vasa), sinó que l'exuberància del seu paisatge convida a explorar tots i cadascun dels seus racons.

Així, en una enorme zona verda, situat en un turó, es troba Skansen, que, a més de poder presumir de ser el primer museu a l'aire lliure, aquesta joia de la naturalesa reuneix més de 70 espècies animals autòctons i una gran varietat d'edificis i cabanyes que ofereixen un interessant recorregut per la història de la vida sueca.

Per la seva banda, a l'illa de Kungsholme hi ha un dels edificis més emblemàtics i aclamats d'Estocolm: l´Stadshuset (ajuntament). S´hi pot visitar el Saló Daurat, lloc on se celebra, cada any, el banquet posterior al lliurament dels premis Nobel. Aquest sorprenent edifici acull, a més, les oficines de centenars d'empleats municipals, així com diferents patis on l'art adquireix especial protagonisme.

Un altre dels racons més bonics d'aquesta illa és el parc Rålambshovsparken, situat al districte de Marieberg. És en ple passeig marítim i és un dels preferits pels ciutadans per a la pràctica d'exercici. A més, durant els mesos d'estiu, és habitual observar nombrosos grups de persones que s'animen a banyar-se en l'extens llac Mälaren, o bé, a navegar-hi en piragua.

El costat més bohemi el posa l'illa de Södermalm, on hi ha les millors botigues de segona mà (molt populars a la ciutat) i diferents galeries d'art. A més, a Södermalm és possible fer un agradable passeig per Tantolunden, un dels parcs més grans d'Estocolm, que combina zones de jocs, un gimnàs a l'aire lliure i espectaculars senders al costat de l'aigua. També, els apassionats de la fotografia poden descobrir les exposicions que acull Fotografiska, un centre de fotografia contemporània que també celebra concerts.

Però el millor d'aquesta illa es troba a la part alta de les seves muntanyes, que brinden un veritable regal per al sentit de la vista. Des d´aquest punt és possible albirar Gamla Stan, el nucli històric d´Estocolm, que destaca pels seus nombrosos palaus i esglésies renaixentistes. Una autèntica obra d'art. La també coneguda Venècia del nord sedueix i sorprèn amb el seu encant.