Autòcton és el nom del celler i del vi de l'últim projecte d'Albert Jané, creador també del Celler Acústic al Montsant i Celler Ritme al Priorat, que ja tenen l'èxit consolidat. En aquest projecte Autòcton torna a la seva casa natal de Mas Vilella, que antigament havia sigut Jané Ventura, on va trobar la història i la màgia de la terra i de poder reivindicar unes varietats autòctones que expressin la seva autenticitat.

La masia està rodejada de vinyes velles, que l'Albert ha viscut des de ben petit com els pagesos cuidaven i mimaven a través del temps, des de l'any 1914 que ja es conreaven. Les varietats són la macabeu, la xarel·lo, l'escàs xarel·lo vermell, la malvasia de Sitges i la sumoll.

L'Albert, gran apassionat del vi, té com a lema elaborar vins especials i singulars que expressin la tipicitat de la

terra i del caràcter del raïm. I ho ha ben aconseguit amb aquest Gran Autòcton, un vi d'una forta personalitat, sense que s'assembli a cap altre. És el vi top del celler, cupatge de diverses varietats: la xarel-lo, la xarel·lo vermell, la malvasia de Sitges i la macabeu.

En la seva elaboració manté una criança de deu mesos en bocoi de fusta francesa i després en àmfores de fang, en contacte amb el pòsit amb remenats setmanals. És un gran vi, ric en matisos, afruitat de notes madures, préssec, pinya, floral, flor de saüc, orellanes, almívar i espècies. En boca impacta la seva cremositat, vellutat i saborós, amb volum i frescor. Un model únic.

DO: Catalunya

Preu: de 16,50 a 18 euros