Vídeo número 29 de 'Cata Mayor', el penúltim de la tercera temporada, que patrocina aigua Vilajuïga. ¿Com és que fins aquest moment no havia aparegut en la sèrie la recepta de la famosíssima croqueta? ¡Imperdonable! I això que és un mos que sempre és a dalt de tot de les classificacions de plats preferits. Hi ha diferents escoles de croquetes: la que promouen l'interior molt fluid -amb molta beixamel- o més contundent i carnós.

El periodista Pau Arenós va a la recerca d'una experta en la massa de croquetes: Carlota Claver, propietària del restaurant La Gormanda, a Barcelona. La recepta que la Carlota mostrarà pas a pas, esplèndidament recollida de nou per les càmeres de Zeta Media Lab, es basa en la que li va ensenyar la seva àvia, tot i que amb modificacions. L'arrebossat és diferent, molt més cruixent gràcies a... S'ha de veure el vídeo per descobrir-ho.

Croqueta feta amb vedella, pollastre i porc, resulta flexible i es nota el lacti, tot i que domina el farcit carni. No a les croquetes en les quals el sabor principal és la llet, i són inconsistents, i no a les croquetes que podrien fer una bretxa d'arribar al cap. Tastar la de Carlota és prendre un concentrat de vedella/pollastre/porc.

A la preparació de la Carlota per a 'Cata Mayor', s'hi sumen altres icones populars com els calamars a la romana de Montserrat Fontané, el suquet de Ferran Adrià, el bacallà de Martín Berasategui, la paella dels germans Torres, els bunyols de vent de Christian Escribà, el suflé de xocolata de Jordi Roca, les mongetes amb cloïsses d'Albert Raurich i el pa de nous d'Anna Bellsolà.