El Centre de Vacunació Internacional de Barcelona de la delegació del Govern espanyol a Catalunya va atendre durant el 2018 un total de 7.498 persones, un 25% més que l'any anterior. Les vacunes considerades obligatòries, que són gratuïtes, són la de la febre groga per a la part central d'Àfrica i l'Amazones i la de la meningitis ACWY per als que es desplacen a Aràbia Saudita.

Les vacunes que es cataloguen com a recomanables són les de la febre tifoide; hepatitis A i B; diftèria-tètanus; ràbia; encefalitis japonesa i encefalitis centreeuropea; triple vírica; pòlio i còlera. També hi ha la possibilitat d'administració de medicaments antipalúdics contra la malària.

El centre, ubicat al carrer de Bergara, ofereix un servei integral d'atenció al viatger, que comença a la consulta del metge, que és gratuïta i on s'avaluen les necessitats de vacunació en funció del destí concret del viatge.

Les persones que planegen viatges amb destinacions exòtiques, generalment països tropicals, sol·liciten cita prèvia a través de la pàgina web d'atenció al viatger del Ministeri de Sanitat i poden triar el centre de vacunació on volen ser atesos. El sistema de cita prèvia ofereix consultes a una setmana vista, excepte durant els mesos d'estiu i de Setmana Santa, quan la demanda augmenta.

El personal d'infermeria encar-regat d'administrar les vacunes ofereix informació als viatgers, sobre què cal fer davant de possibles efectes secundaris i quin ha de ser el contingut de la farmaciola del viatger, que ha d'incloure, entre d'altres, analgèsics, antitèrmics, antidiarreics, protectors solars i repel·lent de mosquits i insectes.