L'actual regidor de Medi Ambient i del Vinyet, Jordi Fraxanet, rellevarà Martí Abella al capdavant d'El Comú a Solsona. Així, com va posar de manifest el coordinador de la formació, Quico Riu, el partit ha optat pel "relleu natural". Riu va definir Fraxanet com "un home implicat, discret, seriós i rigorós", i va subratllar la tasca del partit en les dues darreres legislatures, durant les quals ha estat liderat per Martí Abella: "han estat vuit anys intensos, els primers quatre a l'oposició, treballant per construir una ciutat moderna, oberta i participativa", va assegurar el coordinador comarcal.

La número dos de la candidatura encapçalada per Fraxanet serà Isabel Rodríguez, "una persona planera, propera i amb una gran sensibilitat", va apuntar Quico Riu. D'altra banda, Martí Abella, que ha estat al capdavant de la formació les dues darreres legislatures i actualment és el primer tinent d'alcalde, ocuparà el número tres. El seguiran Montse Rodríguez i el mateix Quico Riu.

L'alcaldable pel Comú, Jordi Fraxanet, va apuntar la necessitat d'emprendre polítiques actives d'ocupació i el desenvolupament de les accions previstes en l'Agenda 21 com a "línies mestres" del programa electoral. Així, segons Fraxanet, des de l'Ajuntament "cal promocionar activitats d'economia verda (amb alt valor afegit i aprofitant els actius mediambientals que tenim)". Ara bé, "evidentment, si hi ha altres oportunitats de noves activitats productives o comercials les hem d'aprofitar totes, perquè la ciutat ho necessita", va assegurar. El Comú concorrerà a les properes municipals en coalició amb ICV. Aquest acord implica que els vots computaran per a la formació ecosocialista si bé El Comú manté la seva entitat i independència, segons van afirmar els responsables del partit, els quals treballen en la confecció del programa i la candidatura amb la confiança d'augmentar el nombre de regidors a l'Ajuntament (actualment dos).