Els Castellers de Solsona són una entitat molt novella que, malgrat aplegar un grup molt heterogeni de persones, sap trobar l'equilibri i es complementa a la perfecció.

Dissabte vam poder veure per primera vegada els Castellers de Solsona amb camisa groga. Per què aquest color?

Quan estàvem triant colors vam mirar quin encara no existia en el món casteller i vam veure que tots estaven triats. Llavors ens vam decantar pel groc perquè a l'escut de Solsona hi ha el sol, que és groc.

Els començaments sempre són complicats. Quin tipus de suport vau rebre a l'inici?

Cal agrair l'ajut i les ganes que hi ha posat la gent de fora que ens ha donat suport. Nosaltres començàvem una cosa de què no hi havia tradició aquí a Solsona i que, a més a més, no en sabíem. Moltes colles d'arreu ens han ajudat moltíssim. Els Salats i el Margeners, sobretot, que ens van ajudar des del primer moment. Per això vam voler que aquestes dues colles fossin els nostres padrins de bateig. També cal agrair tot el suport que hem rebut de les institucions solsonines.

Amb molt poc temps, la colla castellera ha pogut aplegar un nombre considerable de persones. Què tenen els castells que atreguin la gent?

Una de les coses curioses dels castells és això, que atreuen molta gent. Crec que és perquè tothom hi té la seva posició i la seva feina. Cadascú ha de fer el què li toca d'una manera mil·limetrada.

Quina projecció de futur teniu com a colla?

Nosaltres no ens pensàvem pas que creixeríem tan de pressa. El que volem ara és poder continuar creixent i mantenir-nos, sobretot, perquè hem engegat molt forts.