L'Ajuntament de Solsona s'ha mostrat contrari a la reforma laboral espanyola i s'ha afegit als ens locals que insten el govern central a convocar la mesa de diàleg social per obrir un procés de negociació amb els agents socials i econòmics

La principal mesura per sortir de la crisi no passa per una reforma laboral que abarateixi els acomiadaments, sinó per l'impuls de mesures que dinamitzin l'economia productiva i reactivin les petites i mitjanes empreses. Ho posa en relleu el text de la moció en contra de la reforma laboral que dijous va aprovar el ple municipal amb els vots favorables de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició.

També es va donar llum verd a una moció en defensa de les persones afectades per la contractació de participacions preferents, només a Catalunya es calcula que se n'han vist perjudicades 210.000 famílies. En aquest cas, el text va rebre el vistiplau unànime del ple municipal, malgrat que CiU va manifestar els seus dubtes sobre alguns dels acords que conté, que són més bel·ligerants amb els bancs i caixes que han comercialitzat aquests productes.