El departament de Benestar Social i Família ha reprès l'obra de construcció del Casal Cívic de Solsona, equipament que durà el nom del finat alcalde Xavier Jounou. Els treballs estaven aturats des del juny del 2011, quan es va esgotar la dotació pressupostària prevista per s aquella anualitat. Posteriorment, problemes amb l'empresa que inicialment era l'adjudicatària de l'obra van obligar la Generalitat a tornar a licitar-la.

Aquests dies els operaris tornen a treballar-hi amb la previsió d'enllestir l'edifici a final del 2014, segons van explicar a aquest diari fonts del departament de Benestar Social i Família. Aquests dies la nova empresa adjudicatària (la Unió Temporal d'Empreses composta per M i J Gruas SA i Construcciones Caler SA) està instal·lant maquinària i els elements necessaris per començar a treballar. L'import d'adjudicació ha estat de poc més d'1,5 milions d'euros.

La primera fase dels treballs havia servit per enllestir la carcassa de l'edifici, una nova construcció de més de 1.500 metres quadrats que encabirà un espai polivalent amb escenari, una sala de trobada i entreteniment, una aula d'informàtica o una ludoteca, entre d'altres dependències. Un dels usos de l'equipament ha de ser el d'un espai de trobada per a la gent gran, després que el tancamet de l'antic Club Sant Jordi deixés sense espai als seus usuaris. A la planta baixa s'hi ha d'ubicar l'Oficina d'Acció Ciutadana (OAC), per fer tràmits amb la Generalitat.