Segueix-nos a les xarxes socials:

Solsona canvia els arbres del passeig per risc de caiguda

L'Ajuntament substituirà els actuals per aurons de Freeman

Solsona canvia els arbres del passeig per risc de caiguda

Aquesta setmana la brigada municipal de Solsona ha començat a retirar onze exemplars de negundo (Acer negundo) del passeig de les Moreres a l´indret del cambril de la Mare de Déu del Claustre pel risc de caiguda. És la primera fase d´una actuació més àmplia per substituir els arbres l´estat dels quals és potencialment perillós per altres exemplars. A partir de la setmana vinent, a l´espai dels negundos s´hi plantaran aurons de Freeman (Acer x freemanii).

Aquesta actuació respon a les recomanacions realitzades pel biòleg i consultor d´arbrat urbà Josep Selga, al qual el consistori va encarregar una valoració de l´estat general de l´arbrat del municipi. Segons aquest expert, aquest indret del passeig de les Moreres patia el risc de caiguda dels negundos, arbres que no suporten bé l´esporga i que acceleren la proliferació de fongs, amb el consegüent podriment d´arrels i fusta. De fet, a mesura que la brigada municipal els retirava els exemplars queien deixant a la vista arrels completament podrides.

L´espècie que els substituirà és la de l´auró de Freeman, un tipus d´arç que requereix poca esporga i que a la tardor és de fulles vermelles. La voluntat del consistori és renovar l´arbrat d´aquesta zona en un termini de dos anys.

Prem per veure més contingut per a tu